Primarul Chițac bate obrazul șoferilor CT Bus: compania să gestioneze eficient fondurile primite și să producă mai multe fonduri proprii, pentru a le fi mărite salariile

1
2001

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis, în sfârșit, un mesaj cu privire la situația de la CT Bus.

În primul rând, edilul-șef atrage atenția șoferilor că salariile lor sunt asigurate de către constănțeni, care luni, 1 noiembrie a.c., au fost privați de acest serviciu.

Iar în al doilea rând, primarul susține că soluția creșterii veniturilor este gestionarea eficientă a banilor pe care i-au dat deja cetățenii și creșterea veniturilor proprii.

„Stimați angajați ai CT Bus, constănțenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraș. Vă rog să rețineți acest lucru. Dumneavoastră vă primiți salariile din banii orașului și ai cetățenilor, pe care sunteți obligați să îi respectați.

Hai să limpezim puțin toată această situație: anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii orașului Constanța) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanțare, tot din banii constănțenilor se plătesc autobuzele și microbuzele noi, ceea ce presupune o investiție de peste 100 de milioane de lei.

Bun, mai departe. În 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3.700 de lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3.100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră.

Având în vedere aceste lucruri, permiteți-mi să vă întreb: este corect ce ați făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviți de un serviciu esențial pe cei care vă plătesc salariile?

Nu mă înțelegeți greșit, sunt perfect de acord ca performanța să se plătească întocmai. Și îmi doresc și eu ca, în Constanța, toată lumea să beneficieze de salarii bune și de un trai decent. Dar vă rog frumos să rețineți că soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc.

Trag speranța că lucrurile vor reintra în normal și că vorbim toți aceeași limbă: cea a bunului-simț și a respectului față de mâna care ne hrănește.

Vă mulțumesc“, transmite primarul Vergil Chițac șoferilor CT Bus.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.