Primarul Chițac caută soluții pentru preluarea Grădinii de vară „Tomis“ și ar aprecia orice contribuție

0
361
Grădina de vară „Tomis“. FOTO Facebook/Vergil Chițac

Vergil Chițac este hotărât să preia Grădina de vară „Tomis“, locul în care în tinerețe mergea la filme sau la spectacole. Parafrazându-l pe predecesorul să care dorea să transforme centrul Constanței într-o „junglă urbană“, actualul edil vrea să transforme jungla din această locație.

Grădina de vară „Tomis“ a fost pe rând, cinematograf în aer liber, teatru și patinoar, iar după ce a fost cumpărată „pe un preț derizoriu“ de la Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor România a ajuns o mare groapă de gunoi în mijlocul unui parc public din centrul Constanței.

„În tot acest timp, proprietarii nu au primit decât o somație conform căreia imobilul a fost încadrat în categoria imobilelor neîngrijite și va fi supraimpozitat cu 300%. Lucru care, nici măcar, nu s-a întâmplat. Nu a fost aplicată nicio sancțiune pentru starea de degradare în care a fost lăsată să ajungă Grădina de vară din Constanța. Nu abandonăm acest spațiu emblematic al orașului, vrem să-l readucem la viață și să redevină un loc iubit de toată lumea. Căutăm soluții. Vrem să vedem care sunt căile legale și despre ce bani e vorba. Orice contribuție e binevenită! Nu pentru că nu avem banii necesari deși problemele financiare ale Primăriei Constanța nu sunt simple…cât mai ales pentru faptul că acesta ar fi mesajul că vă pasă. Cea mai mare amenințare a noastră în ultimii 20 de ani nu a constituit-o un om sau altul…ci nepăsarea“ a subliniat primarul Vergil Chițac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.