Primarul Chițac cere revocarea unui alt PUZ pentru un proiect imobiliar. Reacția lui Barbu: „Unii pot construi ce vor, unde vor, alții nu“

1
2487
Foto cu rol ilustrativ

Consilierii locali constănțeni vor vota joi, 30 septembrie a.c., și un proiect de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru revocarea Plan Urbanistic Zonal aprobat în 2009, propus pentru construirea clădiri de birouri și a unei parcări.

PUZ-ul aprobat prin HCL 39/29.01.2009 a fost propus de Seaview Media SRL, pentru construirea unei clădiri de birouri cu regim de înălțime 2S+P+8-10E și a unei parcări 2S+P+2E+T pe Bulevardul Tomis, aproape de ieșirea din Constanța.

Hotărârea Consiliului Local Constanța din 2009 a fost atacată de Prefectură în anul 2018, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunal, iar apoi definitiv de Curtea de Apel, în 24.10.2019, dată până la care aplicarea sa a fost suspendată de drept.

Primarul Vergil Chițac solicită revocarea PUZului în ședința Consiliului Local din 30 septembrie a.c., deoarece în hotărâre nu este menționat termenul de valabilitate al documentației de urbanism și aceasta nici nu a produs efecte, până acum nefiind emisă autorizația de construire pentru cele două imobile.

Contactat telefonic, asociatul majoritar al Seaview Media, Ionuț Barbu, ne-a declarat: „Nu am să comentez niciun aspect în ceea ce privește hotărârea prin care se dorește anularea PUZ-ului ce îmi aparține pentru că, evident, sunt subiectiv și de cu totul altă părere decât autoritatea locală.

Ce pot, însă, să spun este că, la fel ca și dumneavoastră, constat că unii pot construi unde vor, ce vor și chiar împotriva principiilor lansate de actuala administrație fără sa aibă probleme, iar alții… nu. Vezi cazul domnului viceprimar Rusu pe strada Călărași, vezi blocul P+5 de pe Zorelelor , vezi cazul domnului Bucovală de la PNL, care construiește pe spațiul verde de la Tribunal, vezi cazul domnului Cristea, care face bloc lângă Bucovală, tot pe spațiul verde“.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.