Primarul Chițac încearcă, iar, să mărească prețul gigacaloriei la 1.034,78 lei

0
836
Căldură în calorifere. FOTO Cătălin SCHIPOR

Consilierii locali constănțeni sunt convocați joi, 30 septembrie a.c., ora 12.00, în ședință ordinară, iar pe ordinea de zi primarul Vergil Chițac a reintrodus proiectul de hotărâre privind majorarea prețului local al energiei termice.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Constanța s-a întrunit în ședință extraordinară, urmând să fie votate și proiectele de hotărâre privind majorarea prețului local al energiei termice și stabilirea acestuia pentru populație.

Acestea au fost, însă, retrase de pe ordinea de zi, viceprimarul Ionuț Rusu precizând că odată cu promulgarea Legii consumatorului vulnerabil, ne aflăm într-un nou scenariu și trebuie reanalizate datele.

Iar pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 30 septembrie a.c. a Consiliului Local reapare proiectul de majorare a prețului gigacaloriei, dar tot la 1.034,78 lei, nu mai puțin. Nu a fost inițiat de primarul Vergil Chițac, însă, proiectul de stabilire a prețului pentru populație, ce subvenție va fi acordată.

Reamintim că noua societate de termoficare a orașului propune creșterea prețului gigacaloriei la 1.034,78 lei/Gcal, inclusiv TVA, din cauza creșterii costurilor pentru principalele utilități, în urma liberalizării prețurilor la energia electrică și gaze naturale.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.