Primarul Chițac vrea ca decorațiunile de Crăciun să fie produse de liceele tehnice și firmele din Constanța

0
1532
Primele luminițe de sărbători. FOTO Valentin ISPAS

Primarul Constanței, Vergil Chițac, refuză ca administrația locală să cheltuiască, în continuare, sume importante pentru iluminatul festival, considerând că Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă ar fi existat alte priorități!

Vergil Chițac a postat marți, 02.12.2020, pe binecunoscuta rețea de socializare, o declarație despre noile priorități ale Primăriei Constanța, în primul său mandat. El a precizat că, anul trecut, pentru Spitalul de Boli Infecțioase s-au investit 54.334 de lei, dar pentru închirierea luminițelor de Sărbători s-au cheltuit 6.407.357,51 lei + T.V.A.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile Primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim, în continuare, sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități!

Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători.

În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860.440 de lei, iar în anul 2019 s-au investit 54.334 de lei. Pentru închirierea iluminatului festiv, în anul 2018 s-a cheltuit suma de 5. 117.060,95 lei + T.V.A., iar în anul 2019, suma de 6.407.357,51 lei + T.V.A.

Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului!

La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorități!“, a scris primarul Vergil Chițac.

V.I.

Citeşte şi:LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.