Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu: Nici până la această dată, Ministerul Educaţiei nu a dat ordinul prin care să reglementeze începerea anului şcolar

0
246

Pe raza comunei Agigea sunt amplasate camere de supraveghere; nu peste tot, aşa că unii continuă să-şi “încerce norocul” şi aruncă gunoaie la întâmplare. Potrivit primarului comunei, Cristian Cîrjaliu, sunt persoane care vin cu maşini cu gunoi din Constanţa, Techirghiol şi Eforie şi aruncă resturile (de cele mai multe ori materiale de construcţii, dar nu numai) pe câmp la Agigea.

Edilul a explicat că poliţiştii locali sunt nevoiţi să caute în gunoi pentru a depista chitanţe sau orice acte care să indice vinovaţii. De la începutul anului şi până în prezent au fost depistate zeci de persoane care au aruncat gunoiul pe raza comunei Agigea, respectivii fiind sancţionaţi.

O altă chestiune adusă în discuţie s-a referit la pregătirile pentru începerea noului an şcolar, Cristian Cîrjaliu atrăgând atenţia că: “Nici la această dată, doamna ministru nu a dat acel ordin de ministru prin care să reglementeze tot ce înseamnă începerea şcolii. Deci, suntem varză! (…) Nu putem să aruncăm pe umerii unui director această responsabilitate”. “Autoritatea publică locală este pregătită, autoritatea locală asigură de 12 ani uniforme gratuite, transport gratuit” – a adăugat Cîrjaliu.

În legătură cu şcoala, Cristian Cîrjaliu a mai menţionat şi problema sălii de sport care a fost incendiată, iar oamenii legii nu au descoperit nici până acum cine sunt vinovaţii, deşi, spune edilul, lumea vorbeşte în comunitate cine ar fi făptaşii.

Pe lângă aceste subiecte, primarul comunei Agigea a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre proiectele încheiate, dar şi despre cele la care se lucrează în prezent. Unul dintre proiecte este o nouă şcoală în Agigea, pentru care a predat amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii chiar în cursul zilei de joi, 3 septembrie. Detalii despre acest subiect, precum şi declaraţii despre contracandidaţi (având în vedere că este campanie electorală), în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.