Primarul Mangaliei acuză RAJA de sabotaj; nu poate termina asfaltările la timp, din cauza lucrărilor regiei de apă

0
1193
Lucrările RAJA împiedică asfaltarea străzilor din Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, îi acuză pe cei de la RAJA Constanța că îi sabotează lucrările de asfaltare a străzilor, exact înaintea alegerilor locale.

Mai exact, potrivit declarațiilor edilului, lucrările efectuate de compania de apă ar fi fost finalizate cu mult timp în urmă, dar, probabil, din interese politice, aceștia se mișcă mai încet cu lucrările de înlocuire a conductelor de apă, tocmai pentru a nu permite finalizarea lucrărilor de asfaltare la termen.

S-a finalizat turnarea primului strat de asfalt și s-a redat circulației strada Mihai Viteazul, între șoseaua Constanței și strada Libertății. Am fi putut asfalta și restul străzii, până la intersecția cu strada Portului, însă RAJA lucrează foarte lent, la schimbarea conductelor de apă. Nu cred că este deloc întâmplătoare această lipsă de implicare din partea regiei de apă, fix acum, înainte de alegeri. Șeful RAJA este președintele PSD Constanța, iar la Mangalia, candidatul acestui partid (Zanfir Iorguș – n.r.) este un personaj fără scrupule, care este în stare să saboteze lucrările pe domeniul public, din interese strict electorale, așa cum a făcut și la alegerile precedente”, a declarat primarul de la Mangalia, pe pagina de Facebook.

Tot el a revenit cu explicații pe acest subiect.

”Ideea este următoarea: înainte sa începem în teren lucrările de asfaltare a străzilor cu bani Europeni, am cerut de la RAJA, încă din toamna anului trecut, să finalizeze toate intervențiile la schimbarea țevilor vechi pe străzile incluse in proiectul de reabilitare, astfel încât sa nu avem întârzieri când intrăm cu asfaltarea. Adică în subsolul străzii sa fie conductele deja schimbate. Când ne am apucat de asfaltat, la începutul acestui an, pe cele aproape 20 de străzi din oraș, RAJA nu făcuse nicio reparație la conductele de apă. De aceea, toate termenele de execuție au fost decalate, la proiectul cu bani europeni, pentru că am așteptat permanent să termine mai întâi RAJA și apoi să asfaltăm. Până acum vreo câteva săptămâni, cei de la RAJA lucrau cât de cât normal, chiar dacă făceau lucrări pe care ar fi trebuit să le finalizeze cu multe luni în urmă, astfel încât să putem intra cu asfaltare străzilor. Din păcate, pe măsura ce se apropie alegerile, cei de la RAJA se mișcă tot mai lent, in reluare, blocând, astfel, întregul proiect de asfaltare. Pe de alta parte, candidatul PSD ne acuză public că nu terminăm de asfaltat, în condițiile în care noi așteptăm după RAJA, care e condusă tot de PSD”, a mai precizat Cristian Radu.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.