Primarul Nicolae Anghel a protestat în fața Prefecturii Constanța: “Există comuna Castelu în România”

0
122

Primarul comunei constănțene Castelu, Nicolae Anghel, a protestat în fața Prefecturii Constanța așa cum a anunțat încă din data de 08 Octombrie 2021 prin adresa trimisă prefectului județului Constanța, Silviu Coșa.

Edilul a recurs la acest gest în semn de protest față de alocările bugetare făcute discreționar de Guvernul României, prin premierul demis, Florin Cîțu, în urma cărora din cei 71 de milioane de lei alocate județului Constanța, Primăria comunei Castelu a primit ZERO lei.

“Dragii noștri, în urma protestului inițiat în de domnul primar Nicolae Anghel, Instituția Prefectului a emis în data de 12.10.2021, ora 11:45, această adresă (atașată) prin care suntem informați că au “transmis adresa nr. 9211/23.09.2021 împreună cu tabelul Anexă necesar pentru susținerea programelor de dezvoltare locală care necesită cofinanțare … u.a.t. Castelu figura cu suma de 6.082 mii lei.”
Deși, dl primar a fost informat că prefectura a trimis această adresă , dumnealui a solicitat să fie primit de prefect pentru a se asigura că adresa corespunde cu realitatea trimisă către Ministerul de finanțe.
La sfârșitul programului de lucru din cadrul prefecturii, dl primar a fost primit de o echipă a prefecturii, dna subprefect Secyl Suliman și doi consilieri ai acesteia. Dl primar a prezentat motivele pentru care a recurs la acest gest, demonstrând că în comuna Castelu are în derulare șapte proiecte pe fonduri europene, din sesiunea 2014-2020 care au termen de finalizare în 2023.
Totodată a prezentat lista proiectelor pentru care se fac demersuri pentru obținere de finanțare din fonduri europene:
POIM – Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, județul Constanța – 9 milioane euro
PNDR , Submăs 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Infrastructura de acces AGRICOLĂ
AFM – Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ
PNRR – Canalizare în satul Nisipari, 21 km – 7,5 milioane euro
PNRR – Piste de biciclete în comuna Castelu, sat Castelu și sat Nisipari,
PNRR – Împădurire comuna Castelu, sat Castelu și sat Nisipari, aprox.. 180 ha
Pentru aceste proiecte Comuna Castelu are nevoie să alocace fonduri pentru: ridicăriri topo, studii geo, studii de fezabilitate, consultanță, etc.
După discuția cu doamna subprefect, dl primar a aflat că lipsa fondurilor nealocate nu se datorează reprezentanților prefecturii, așa cum reiese din adresa primită.
Scopul acțiunii inițiate de dl primar fiind realizat, în consecință a sistat protestul din 12.10.2021, la orele 16:40.
Mulțumim tuturor celor care ați fost alături de primarul Nicolae Anghel în acest demers!”, anunță Primăria Castelu.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.