Primarul Constanței, Vergil Chițac, precizează, vineri, 17 februarie a.c., că în trei, patru luni, va fi finalizată amplasarea a cinci locuri de joacă din municipiu. Însă, rezultatul achiziției pentru amplasarea a zece locuri de joacă a fost contestat de o firmă ofertantă. Edilul șef a mai anunțat, totodată, semnarea contractului de „Înlocuire componente deteriorate și menținere-întreținere locuri de joacă”.
Postarea integrală a primarului Constanței:
„Sunt sigur că ceea ce urmează să citiți mai jos întâlnește în mare măsură așteptările pe care le aveți de la orașul nostru. Locurile de joacă și recreere pentru copii vor fi nu doar mai multe, dar urmează a fi reabilitate, modernizate, igienizate și întreținute permanent. Detalii, mai jos.
În urmă cu câteva zile, am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reamenajarea a 5 locuri de joacă, în următoarele locuri:
- str. Cișmelei;
- str. Pictor Nicolae Tonitza;
- aleea Egretei (bloc AV10);
- str. Bravilor (bloc H1);
- str. Dionisie cel Mic (blocurile 56/58).
Mă aștept ca în 3-4 luni să finalizăm amplasarea tuturor celor 5 spații de recreere.
În același timp, am finalizat și achiziția pentru amplasarea altor 10 locuri de joacă, dar rezultatul licitației a fost contestat de unul dintre ofertanți, astfel că mai este nevoie de puțin timp (estimez 1-2 luni) pentru ca instanța să decidă asupra rezultatului final al procedurii. Cele 10 locații în care vor fi amplasate sunt: - str. Arcului/Progresului (bloc D1);
- str. Arcului/Liliacului;
- str. Progresului nr. 7 (blocurile N1D și N2B);
- bd. I.C. Brătianu (în zona blocului PAV6);
- Parc Doraly;
- Parc Poarta 6;
- str. Solidarității/Prieteniei (în zona blocului H1);
- bd. 1 Mai (bloc H18);
- aleea Al. Gherghel (blocurile D22/DR13);
- str. Brizei (în zona Agrement).
O altă veste foarte bună pe care mă bucur să v-o dau este că, dincolo de aceste 15 locuri de joacă amintite mai sus, alte 18 astfel de spații se află în acest moment în faza de proiectare.
Nu în ultimul rând, am mai bifat un lucru esențial prin semnarea contractului de „Înlocuire componente deteriorate și menținere-întreținere locuri de joacă”. Ca urmare, toate locurile de joacă existente vor intra într-un proces de reparații capitale, într-un amplu proces de reabilitare, iar ulterior vor fi monitorizate zilnic și întreținute corespunzător. Un lucru excelent, în opinia mea, este acela că noul contract prevede în sarcina prestatorului și obligația igienizării locurilor de joacă.
În încheiere, vreau să vă asigur că problema locurilor de joacă a fost, este și va fi tratată cu toată seriozitatea de administrația locală și, drept dovadă, acționăm în consecință.
Vă doresc numai bine!”.
P.I.