Primarul Vergil Chițac susține că nu este împotriva acordării burselor și îi invită pe reprezentanții elevilor la discuții

0
568
Vergil Chițac, primarul Constanței. FOTO Cătălin SCHIPOR

Edilul Constanței îi acuză pe consilierii locali ai USR, parteneri în administrație, că s-au abținut la votul proiectului de plată a burselor sociale și l-a pus pe el și partidul său într-o postură ingrată. Legat de restul burselor, spune că se lucrează la identificarea unei surse financiare pentru plata lor.

După ședința de Consiliu Local care s-a lăsat cu scântei, primarul Vergil Chițac a postat o „notă explicativă“ legată de proiectul de hotărâre controversat.

„Cum bine știți, bursele sunt plătite cu bani de la bugetul de stat, iar până la acest moment nu am primit nicio sumă cu această destinație. Am convocat ședință extraordinară a consiliului local pentru plata doar a burselor sociale, întrucât sunt adresate celor în nevoie, iar numărul acestora a crescut de la începutul anului. Am avut în vedere perioada sărbătorilor pe care o parcurgem și am urmărit ca aceste sume să ajungă la cei în nevoie până în Crăciun.

În perioada următoare urma să identificăm surse pentru plata burselor de performanță, a celor de merit și de studiu. În primărie se acționează deja în acest sens“, a precizat edilul.

Planul său s-a năruit în momentul în care consilierii PSD au votat împotrivă, iar partenerii din USR au preferat să se abțină. Astfel, nici bursele sociale nu mai pot fi plătite.

„(…) lucrurile au luat o turnură mai mult decât neplăcută, consilieri PSD votând în cea mai mare parte împotrivă, iar restul abținându-se, întocmai ca partenerii (?) noștri din USR. Suntem astfel în ingrata poziție de a nu mai putea plăti nici măcar bursele sociale.

De ce? Pentru că, aparent, în viziunea unora jocul politic este mai important decât gestionarea responsabilă a municipiului. Altă explicație, din păcate, nu găsesc. Sunt doar mâhnit de faptul că negocierile politice de la centru au ajuns până la Constanța și că cei care suferă sunt doar cetățenii“ a explicat Vergil Chițac.

Acesta a subliniat că nu este împotriva acordării burselor, doar că trebuie identificată sursa de finanțare, iar pe reprezentanții elevilor îi invită la discuții.

„Știu că e ușor să ”bugetezi” din fața monitorului, dar, în viața reală și când ai responsabilitatea gestionării existenței a aproape 300.000 de constănțeni, e ceva mai complicat.

Rămân deschis dialogului și invit din nou reprezentanții elevilor la discuții. Sunt sigur că vom găsi soluțiile cele mai bune pentru toată lumea. Este o situație neplăcută, dar trag nădejde că vom rămâne raționali și o vom rezolva“ a mai spus primarul Constanței.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.