Primele 14 percheziții din 2022: rețea de trafic internațional de droguri, destructurată de DIICOT: 6 persoane duse la audieri!

0
223
Foto cu rol ilustrativ

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi, au desfăşurat în noaptea de 1 ianuarie 2022 o acţiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, ce ar fi specializată în traficul internaţional de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cocaină şi canabis, pe ruta Olanda-Germania-România (judeţul Iaşi).

În acest context, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant, fiind depistate două persoane, despre care există presupunerea că au venit din Germania, asupra cărora au fost descoperite substanţe susceptibile a fi droguri de risc şi de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanţe susceptibile a fi cocaină şi 176 grame de substanţe susceptibile a fi canabis.

Acţiunea a fost urmată de punerea în aplicare a 14 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Iaşi la persoane bănuite că fac parte din grupul infracţional organizat şi că se ocupă cu distribuirea drogurilor în judeţul Iaşi şi în zonele limitrofe. De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi.

În urma celor 14 percheziţii domiciliare, au fost descoperite şi au fost ridicate 400 de grame de substanţe susceptibile a fi canabis, 4 grindere, o instalaţie pentru înfiinţarea culturilor de canabis indoor, precum şi 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen cu 38 de cartuşe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri şi înscrisuri.

În urma acestor activităţi, 6 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la audieri. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a se dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul S.C.C.O. Vaslui, IPJ Iaşi (Serviciul Rutier şi Serviciul Acţiuni Speciale), precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iaşi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi şi U.T.A.I. Iaşi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.