Primele alegeri în filialele locale USR-PLUS Constanța, după fuziunea celor două partide

0
393
Florin COCARGEANU. FOTO Facebook

În acest week-end, în Constanța vor avea loc alegeri în fiecare filială locală USR-PLUS. În cazul celor de la nivelul municipiului-reședință de județ, actualul președinte, viceprimarul Florin Cocargeanu, are doi contracandidați.

Între 12 și 13 iunie a.c., vor fi aleși noii președinți ai celor aproximativ 40 de filiale locale USR-PLUS din județul Constanța, inclusiv pentru cea de la nivelul municipiului-reședință de județ. Acestea sunt primele scrutine după fuziunea prin absorbție a celor două partide.

La aceste alegeri, se vor stabili și membrii delegațiilor aferente fiecărei filiale locale ce vor participa la Conferința Județeană (în funcție de rezultatele obținute la alegerile locale), pentru desemnarea noilor organe de conducere de la nivelul județului Constanța. Conferința Județeană va avea loc pe 26 iunie a.c.

Dacă în cazul unei filiale locale nu se va întruni cvorumul de 50%+1 dintre membrii cu drept de vot ai acesteia, alegerile vor fi reluate între 14 și 15 iunie a.c.

Pentru președinția filialei locale Constanța a U.S.R., s-au înregistrat trei candidaturi: Florin Cocargeanu, actualul președinte, Ciprian-Ionuț Focșa și Alin Constantinescu (din partea fostului P.L.U.S.). Focșa a candidat pentru funcția de consilier județean, pe lista U.S.R.-P.L.U.S., toamna trecută, dar de pe un loc neeligibil.

Conform unor surse interne, unul dintre contracandidații lui Cocargeanu nu și-ar fi achitat cotizația de membru de partid inclusiv pentru luna aprilie, așa că nu este sigură candidatura sa pentru președinția Filialei Locale Constanța a U.S.R.

Pentru președinția filialei locale U.S.R. Năvodari, candidează Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și al Filialei Județene Constanța a U.S.R., și Marius-Ștefăniță Antonaru, consilier local. Actualul președinte al filialei, Valentin Sterpu, nu candidează.

Petre ENCIU

„Week-endul acesta se va face pasul fundamental în procesul de fuziune dintre U.S.R. și P.L.U.S., în județul Constanța. Vor fi alegeri democratice pentru organele de conducere ale tuturor filialelor locale din județ. În fiecare localitate vom avea o singură filială cu un sigur organ de conducere. Asta va însemna că se vor șterge granițele dintre cele două partide.

În același timp, se vor împrospăta conducerile filialelor, lucru atât de necesar în urma alegerilor locale și parlamentare. Îmi doresc voturi cât mai inspirate din partea membrilor de partid constănțeni, o prezență cât mai mare la vot și, nu în ultimul rând, o organizare impecabilă, așa cum am avut și până acum, care să conducă la rezultatul corect“, ne-a declarat Petre Enciu.

Pentru președinția filialei locale U.S.R. Medgidia este un singur candidat: actualul lider local al partidului, Bogdan Moșeșcu, consilier local.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.