Proces la final: Fostă angajată de la Finanţele Publice și un agent de pază, condamnați pentru trafic de influență

0
537
Palatul de Justiţie, foto: Focus Press

Judecătorii Curții de Apel Constanța s-au pronunțat definitiv în dosarul intentat unei foste angajate a Finanțelor Publice Constanța care, împreună cu un agent de pază angajat al aceleiași instituții, au fost trimiși în judecată și condamnați pentru trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, agentul de pază C. Fronoiu a primit diverse sume de bani, în mai multe tranșe, de la administratorul unei firme, pentru a interveni pe lângă unii funcționari ai DGFP Constanța, în vederea remedierii unor deficiențe privind firma sa. Mai exact, Fronoiu i-a spus afaceristului respectiv că are pile care îl pot ajuta, contra unor sume de bani. Cu toate acestea, deși a remis sumele de bani pretinse, bărbatul tot a fost sancționat, iar în urma anchetei s-a stabilit că agentul de pază a semnat procesul verbal, cu permisiunea celeilalte inculpate din dosar, Carmen Seidamet, angajată a DGFP Constanţa.

Cei doi au fost cercetați penal și trimiși în judecată pentru trafic de influență și fals în înscrisuri oficiale. În luna februarie a acestui an, angajata de la Finanțe a fost condamnată, după semnarea unui acord de recunoaștere, la o pedeapsă de un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, iar agentul de pază a primit un an și șase luni, tot cu suspendare. Totodată, cei doi au fost, prins sentință, să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentința nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost atacată cu apel, atât de procurori, cât și de fosta angajată de la Finanțe Publice. În apel, magistrații au decis menținerea dispozițiilor date pe fondul cauzei, dar mai adăugat și obligarea celor doi de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanței. De această dată, sentința a rămas definitivă.

Sentința, pe scurt:

”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpata Seidamet Carmen împotriva sentinţei penale nr.74/17.02.2020, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.4342/118/2019. În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: În temeiul art.93 alin.2 lit.d Cod penal impune inculpaţilor Seidamet Carmen şi Fronoiu Cristian obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei. Conform art.291 alin.2 Cod penal confiscă de la inculpatul Fronoiu Cristian suma de 500 lei, în folosul statului. În baza art.25 alin.3 Cod procedură penală desfiinţează procesul-verbal de contravenţie seria GLR nr.0034197/27.02.2019. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Conform art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpata Seidamet Carmen la plata sumei de 800 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat, restul cheltuielilor judiciare rămânând în sarcina statului, conform art.275 alin.3 Cod procedură penală. În baza art.272 Cod procedură penală onorariile apărătorilor din oficiu-avocat Gâdoiu Tiberiu, în cuantum de 868 lei şi Maraveia Iuliana, în cuantum de 220 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, 20.11.2020”.

D.A.
 LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.