Procesiune pentru cinstirea Sf. Haralambie, pe Tomis, spre biserica aflată în pericol de demolare

0
214

Arhiepiscopia Tomisului organizează, timp de trei zile, mai multe activități religioase pentru cinstirea Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie. Miercuri, 10 februarie a.c., va avea loc o procesiune, de la ora 8.00, pe B-dul Tomis, de la intrare în oraș spre biserica de la Boema, de pe trotuar.

Miercuri, 10 februarie a.c., Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie.

Cu acest prilej, Î.P.S. Teodosie va oficia, marți 9 februarie a.c., începând cu ora 16.30, slujba Vecerniei la Biserica „Sfântul Haralambie“ din satul Viile. Apoi, de la ora 19.00, la Biserica „Sf. Haralambie“ din Constanța (Bulevardul Tomis nr. 301, zona Boema), Ierarhul Tomisului va participa la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, de la ora 8.00, preoții și credincioșii Parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina pe Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopului Tomis, și pe P.S. Ilarion, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona Vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către cei doi ierarhi.

Joi, 11 februarie a.c., de la ora 22.00, Î.P.S. Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Constanța.

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.