Procurorii au cerut arestarea preventivă a tâlharilor din Eforie

0
170
Sediul Parchetelor Tribunalului și Judecătoriei Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a suspecților din cazul tâlhăriei de la Eforie.

Anchetatorii au cerut arestarea pentru:

  • S.S., în vârstă de 18 ani, cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată,
  • Ș.S., în vârstă de 18 ani, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de tâlhărie
  • Ș.O., în vârstă de 21 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat,

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate S.S. se rețin următoarele:

În noaptea de 23/24.02.2021, împreună cu inculpatul Ș.S. și suspectul M.D., prin forțarea și escaladarea gardului imobilului situat în loc. Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a imobilului, au pătruns în locuința persoanelor vătămate M.S, în vârstă de 84 de ani, și M.E., în vârstă de 65 de ani, aceasta din urmă fiind imobilizată la pat, iar prin acțiuni conjugate au întrebuințat violențe și amenințări asupra persoanelor vătămate, pe care le-au deposedat prin smulgere de cinci inele, o brățară și două lanțuri din aur, în greutate totală de 97 grame, două telefoane mobile și suma de 6000 lei, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 26.000 lei. Urmare a actelor de violență exercitate asupra persoanelor vătămate M.S. şi M.E., acestea au suferit leziuni traumatice care necesită câte 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Totodată, în noaptea de 15/16.03.2021, în intervalul orar 23:00-01:00, împreună cu suspectul M.D., prin escaladarea gardului imobilului situat în loc. Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a locuinței, au pătruns în interior, unde prin întrebuințarea de violențe și amenințare cu un cuțit au deposedat persoana vătămată de două telefoane mobile marca Nokia 130 și Nokia 1600, o bicicletă, suma de 300 lei și mai multe cabluri electrice cu inserție de cupru, valoarea totală a prejudiciului fiind de 1200 lei.

În sarcina persoanei anchetate Ș.S. se rețin următoarele:

În noaptea de 23/24.02.2021, împreună cu inculpatul minor S.S. și suspectul minor M.D., prin forțarea și escaladarea gardului imobilului situat în loc. Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a imobilului, au pătruns în locuința persoanelor vătămate M.S, în vârstă de 84 de ani, și M.E., în vârstă de 65 de ani, aceasta din urmă fiind imobilizată la pat, iar prin acțiuni conjugate au întrebuințat violențe și amenințări asupra persoanelor vătămate, pe care le-au deposedat prin smulgere de cinci inele, o brățară și două lanțuri din aur, în greutate totală de 97 grame, două telefoane mobile și suma de 6000 lei, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 26.000 lei. Urmare a actelor de violență exercitate asupra persoanelor vătămate M.S. şi M.E., acestea au suferit leziuni traumatice care necesită câte 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Totodată, în noaptea de 20/21.02.2021, împreună cu inculpatul major Ș.O. și suspectul minor M.D., prin forțarea și escaladarea unei ferestre, au pătruns în imobilul nelocuit, situat în loc. Eforie Sud, jud. Constanța, aparținând persoanei vătămate V.A.-L., de unde au sustras opt suluri de cablu electric, o șurubelniță și o cheie tubulară (în valoare totală de 700 lei), pe care le-au introdus în saci și le-au scos din imobil, ulterior abandonând bunurile la poartă, fiind surprinși de un vecin.

De asemenea, în sarcina persoanei anchetate Ș.O. se rețin următoarele:

În noaptea de 20/21.02.2021, împreună cu inculpatul major Ș.S. și suspectul minor M.D., prin forțarea și escaladarea unei ferestre, au pătruns în imobilul nelocuit, situat în loc. Eforie Sud, jud. Constanța, aparținând persoanei vătămate V.A.-L., de unde au sustras opt suluri de cablu electric, o șurubelniță și o cheie tubulară (în valoare totală de 700 lei), pe care le-au introdus în saci și le-au scos din imobil, ulterior abandonând bunurile la poartă, fiind surprinși de un vecin.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpații S.S., Ș.S. și Ș.O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.