Producătorii și comercianții din Piața Centrală vor fi mutați în Piațeta Dogărăscu din Năvodari. Florin Chelaru, despre decizia Guvernului: “Solicit public revocarea acestei măsuri”

0
644

Piețele agroalimentare în spațiile închise își vor suspenda activitatea temporar începând de luni, 9 noiembrie a.c., urmare a Hotărârii 52, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Primarul din Năvodari se declară împotriva acestei decizii, pentru că, spune el, va afecta în mod direct micii producători. Totuși, edilul s-a aflat duminică în mijlocul producătorilor locali pentru a-i sprijinii. Astfel, producătorii și comercianții din Piața Centrală vor fi mutați în Piațeta Dogărăscu.

În calitate de primar și cetățean al orașului Năvodari nu sunt de acord cu o asemenea măsură care va afecta micii producători, dar și nevoia năvodărenilor de a se aproviziona cu alimente locale sănătoase. Înțeleg și împărtășesc pe deplin revolta și indignarea cetățenilor și solicit public revocarea acestei măsuri. Până atunci vă asigur că am dispus măsurile necesare pentru ca în pofida deciziei guvernamentale, producătorii să își poată vinde în continuare produsele, iar cetățenii sa găsească legume, fructe și produse proaspete. Astfel, producătorii și comercianții din Piața Centrală vor fi mutați în Piațeta Dogărăscu și în spațiile din vecinătatea pieței (pentru cei care doresc), unde vom amenaja tarabe și spații de vânzare. Aveți încredere în producătorii locali și consumați produse românești“, susține primarul Florin Chelaru.

Viceprimarul Dumitrașcu: “Piețele trebuie să rămână deschise”

De asemenea, viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu susține că: “piețele trebuie să rămână deschise. Legumele, fructele și produsele producătorilor autohtoni sunt sănătate“.

Primăria solicită năvodărenilor să respecte măsurile impuse pentru combaterea infecției cu SARS-CoV-2

Primăria solicită cetățenilor orașului Năvodari să respecte întocmai și să se conformeze măsurilor impuse de autoritățile centrale și locale pentru combaterea și prevenirea răspândirii infecției cu Sars-Cov2: purtarea măștii obligatorie în toate spațiile publice, păstrarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.