Prof. Claudiu Iordache, despre Campionatul Municipiului Constanța: “Șahul constănțean se află în plină reconstrucție”

0
161
Campionatul Municipal Constanța. Foto: Prof. Claudiu Iordache
Campionatul Municipal Constanța. Foto: Prof. Claudiu Iordache

Complexul Sport, din strada Cuza Vodă, nr. 28, este gazda celei de a 69-a ediție a Campionatului Municipiului Constanța. Puține competiții, în afara Campionatelor Naționale, se pot mândri cu o istorie atât de lungă, susține prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah din Constanța. Astfel, 50 de jucători se întrec sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în sportul minții.


“O istorie cât o viață de om, dar de aici și obligația caă ceea ce rămâne să nu fie doar amintirile frumoase trăite odinioară, ci și satisfacția propriilor strădanii la această poveste. Urmărind lista de start se constată următoarea structură pe vârste a celor aproximativ 50 de participanți constănțeni: 13 jucători între 8-12 ani;- 14 jucători între 14-20 ani;- 5 jucători între 20-50 ani;- 17 jucători peste 50 ani, dintre care 7 peste 65 ani”, a precizat profesorul Claudiu Iordache.
             

Concluzia este evidentă și ne arată că șahul constănțean se află în plină reconstrucție, accentuează președintele Claudiu Iordache.

Viața modernă ne împinge să ieșim în evidență față de ceilalți. Trecând peste această presiune, ținând resentimentele și unele neplăceri ascunse în inimile noastre, putem face ca lucrurile rele să se transforme și să alegem o viziune pozitivă, pentru binele șahului pe care-l iubim atât de mult. 
             

 Reconstrucția poate să înceapă chiar de mâine, prin redarea strălucirii de altădată a acestui campionat. Reguli noi de înscriere și o selecție prin concursuri de calificare, titluri și rating ELO, poate fi un prim pas pe care îl propunem pentru ediția viitoare. Iar tuturor tinerilor le propunem un punct de sprijin spiritual prin împărtășirea pasiunii pentru șah.
               

O echipă entuziastă de la Direcția Județeană de Sport și Tineret, condusă de domnul director executiv Ionuț Paloși, a fost alături de noi și ne-a dat o mână de ajutor în vederea bunei organizări a acestei competiții. Le mulțumim și avem încredere într-un parteneriat de durată.
               

După numeroase încercări, mai reușite sau mai puțin reușite, mi-am dat seama că nu contează dacă scriu mult sau puțin, important este dacă ceilalți vor să înțeleagă sau nu ceea ce spun. Ca atare, mă opresc aici”, a conchis prof.
Claudiu Iordache.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.