Prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean, lider de opinie în domeniul ecografiei, formează sute de specialiști

0
232
Prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean
Prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța

Profesorul universitar dr. Ioan Tiberiu Tofolean, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, face parte din echipa academică EduSon, prima platforma de învăţare la distanţă dedicată ultrasonografiei, fiind membru în board-ul academic și coordonează mai multe webinarii creditate.

Astfel, în data de 11 iunie 2021, ora 14.00, medicul va coordona împreună cu dr. Radu Badea webinarul “Ultrasonografia Pancreatică”, creditat cu puncte EMC prin Asociaţia Română pentru Studiul Ultrasonografiei Clinice şi Aplicative, on-line, prin Platforma FlyinSono, proiect marca de EduSon Expert. Taxa de participare la webinar este de 250 lei. Webinarul se adresează unei categorii largi de specialități clinice – gastroenterologi, hepatologi, interniști, pediatri, radiologi, medici de familie, având competență în ultrasonografia generală si nu numai. Nivelul cunoștințelor este mediu și avansat.


Programul dorește livrarea de informații „la zi” privitor la practica ultrasonografică în domeniul patologiei pancreatice, centrat pe patologia inflamatorie si tumorală. Sunt abordate metode ultrasonografice moderne care pot fi utile pentru formularea clară si explicită a unui diagnostic de afectiune pancreatica. Sunt prezentate aspecte de diagnostic pozitiv si diferențial. Ghiduri de bună practică și algoritmi de diagnostic se iau de asemenea în considerare. O parte din aspectele prezentate sunt centrate pe proceduri interventionale dirijate ultrasonografic. Se vor efectua corelatii cu alte metode de diagnostic imagistic.

Medicul Tofolean este profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, fiind totodată membru în Consiliul Facultății. Profesorul Tofolean este un lider de opinie în domeniu, coordonând mai multe proiecte de cercetare cu finanțare națională și internațională. Calitatea sa de lider de opinie în domeniul ecografiei este întărită de numeroasele publicații de specialitate. Medicul Tofolean a publicat peste 10 tratate și cărți de specialitate în calitate de autor sau coautor, a semnat zeci de articole de specialitate și prezentări în cadrul unor conferințe științifice naționale și internaționale. 

În prezent, dr. Tofolean este medic primar în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța şi a fost manager două mandate. Începând din anul 2012 prof. Ioan Tiberiu Tofolean organizează Școala de Vară de Ecografie, program prin care a reușit să formeze sute de specialiști.

De asemenea, medicul este membru în numeroase societăți prestigioase din domeniu, cum ar fi: Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină și Biologie, Societatea Română de Semiologie Medicală, Societatea Română de Gastroenterologie, Societatea Română de Endoscopie Digestivă, Societatea Uniunii Medicale Balcanice și al Federației Europene a Societăţilor de Ultrasonografie în Medicina și Biologie.

 Detalii despre webinarul din 11 iunie găsiţi aici.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.