Prof. univ. dr. Vladimir Ciurea: “Odihna este crucială. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete”

0
617

Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului și ele nu costă nimic. “Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă”, susține prof.univ.dr. Alexandru Vladimir Ciurea, neurochirurg care a realizat peste 20 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. 

A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România 8 ani, a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni” și a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale, iar în prezent lucrează la Spitalul Sanador.

Medicul susține că apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. “Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim“, susține medicul.

Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. “Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă”, ne îndeamnă medicul.

Odihna este crucială. “Nimic nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții! Sănătate!”, a conchis medicul.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.