Programare online la Fisc, în premieră la Constanța! Deciziile privind obligațiile fiscale accesorii, emise după 25 iunie

0
653
Photo by Alexandra VASILE

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați anunţă că a devenit operaţional serviciul de programări online. Astfel, contribuabilii se pot programa online înainte de a se deplasa la sediile unităţilor fiscale. Acest serviciu este disponibil în Spațiul Privat Virtual și este implementat ca proiect-pilot în cadrul unităților fiscale subordonate DGRFP Galați din judeţele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. Sunt incluse şi serviciile fiscale municipale, orășenești, precum și biroul fiscal comunal.


Contribuabilii care se programează online vor fi primiți într-un spațiu dedicat, la ora aleasă de contribuabili, de structura care este responsabilă cu soluționarea solicitării acestuia. “Vor fi respectate toate măsurile de protecție și igienizare atât de către personalul angajat, cât și de către contribuabili. Contribuabilii care se vor programa online vor fi primiți de personal de specialitate din cadrul următoarelor structuri: declarații fiscale persoane fizice, declarații fiscale persoane juridice, evidență pe plătitor persoane fizice, evidență pe plătitor persoane juridice, avize și autorizații (case de marcat), executare silită persoane fizice, executare silită persoane juridice, cazier fiscal, asistență contribuabili, evitarea dublei impuneri“, susține Eugen Ciorici, directorul general al DGRFP Galați.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 427/21 mai a fost publicat Orodnul nr. 1061/2020 privind emiterea deciziilor referitoare la obligaţiile fiscale accesorii.

Menţionăm că, pentru obligaţiile fiscale accesorii, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale, cu scadenţe anterioare intrării în vigoare a O.U.G. nr. 29/2020, calculate prin decizii emise si comunicate până la data intrării in vigoare a O.P.A.N.A.F. nr. 1061/2020, se aplică în mod corespunzător prevederile referitoare la stingerea obligaţiilor fiscale potrivit Legii nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, acestea vor face obiectul stingerii, prin modalităţile prevăzute de lege, cu excepţia măsurilor de executare silită care sunt suspendate potrivit dispoziţiilor O.U.G. nr. 29/2020 şi ale O.U.G. nr. 48/2020. “Având în vedere faptul că, măsura fiscală prevăzută de art. VII, alin. (1) din O.U.G. nr. 29/2020 încetează, în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, iar potrivit art. III, alin. (1) din O.U.G. nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative, termenul de 30 de zile se prorogă până la data de 25 iunie 2020 inclusiv. Rezultă, pe cale de consecinţa, că prin termenul prevăzut la art. 1, alin. (3) din O.P.A.N.A.F. nr. 1061/2020 se înţelege data de 25 iunie 2020, iar deciziiile referitoare la obligaţiile fiscale accesorii, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, se emit în primele 15 zile, după data de 25 iunie 2020“, susține Mioara Daniela Carp, șeful Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice Galați.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.