Programul actualei administrații locale, „Constanța citește“, urmașul ghiozdanului cu rechizite a lui Făgădău

0
189
Rechizite pentru elevi. FOTO Primăria Constanța

„Constanța citește“, un amplu program al Primăriei Municipiului Constanța pentru combaterea abandonului școlar, a analfabetismului funcțional și a promovării lecturii în rândul elevilor. Pe scurt și la începutul anului școlar 2021 – 2022 elevii din clasele 0 – VIII din municipiul Constanța vor primi ghiozdane cu rechizite și cărți.


Potrivit ultimelor statistici publicate de organizaţia „Salvaţi Copiii”, la nivel naţional, rata de părăsire timpurie a şcolii este de 26,6% în mediul rural, de 17,4% în oraşele mici şi în suburbii şi de 6,2% în municipii. În Constanţa, abandonul şcolar este în creştere, mai ales în comunităţile sărace.

Primele acțiuni din programul „Constanța citește“ se vor desfășura în perioada imediat următoare: Rechizite și bibliotecă online gratuite pentru toți preșcolarii și elevii de clasele 0-VIII din Constanța.
Așadar, în perioada 6-13 septembrie, Primăria, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, distribuie pachetele-cadou: fiecare copil va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru un an școlar încununat de succes: ghiozdan, penar, cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare, caiete, ustensile de scris și alte rechizite și produse de papetărie necesare desfășurării activităților creative și instructive de la clasă (de la plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, la seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari).

Fiecare pachet pentru elevi conține rechizite de calitate, cu grafică atractivă din universul și preocupările elevilor, în funcție de vârsta și genul fiecăruia, precum și selecții de cărți atât bibliografia școlară cât și literatură contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndrăgite de copii.

De asemenea, Primăria Constanța va asigura accesul elevilor la o bibliotecă online cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook sau ebook: atlase și enciclopedii National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, lecturi școlare, ficțiune, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, literatură clasică, bestselleruri.

Această bibliotecă le va oferi elevilor o experiență plăcută și modernă de interacțiune cu cărțile și va reprezenta și o adevărată bază de documentare școlară și de îmbogățire a cunoștințelor generale.

Biblioteca online va putea fi accesată prin telefon, tabletă, laptop sau calculator desktop, pe baza unor coduri unice de acces. Acestea vor fi transmise părinților prin intermediul cadrelor didactice responsabile (educatori, învățători și profesori diriginți).

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.