Proiect de hotărâre la Hârșova: clădirile și terenurile neîngrijite vor fi supraimpozitate cu până la 500%

0
539
sursa foto: ziare.com

Consilierii locali ai orașului Hârșova se vor întruni într-o sedință ordinară, joi, 28 octombrie a.c., ora 14.00, pentru a supune la vot mai multe proiecte de pe ordinea de zi, printre care și cel ce vizează stabilirea procedurii cadru de aplicare a majorărilor impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite cu până la 500%.

În data de 21 octombrie a.c., Primăria Hârșova, prin primarul Ionescu Viorel, împreună cu Consiliul Local, secretarul general și Direcția Buget, Finanțe, Contabilitate a întocmit un proiect de hotârâre ce vizează terenurile și clădirile neîngrijite din intravilanul orașului Hârsova.

Potrivit proiectului, se vor supraimpozita clădirile și terenurile care nu sunt amenajate corespunzător, lăsate să se degradeze în timp. Fac excepție de la supraimpozitare clădirile neîngrijite pentru care proprietarii dețin Autorizație de Construire valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării și au anunțat autoritățile competente începerea lucrărilor.

Poliția locală va fi împuternicită să efectueze verificări și să anunțe Serviciul Urbanism Amenajarea Teritoriului și Cadastru în vederea întocmirii notei tehnice de constatare a stării terenurilor și clădirilor. În cazul celor care nu se vor conforma prezentului proiect de hotărâre, Biroul Impozite și Taxe Locale va acționa cu majorarea impozitului cu până la 500%.

Proprietarii vor fi somați ca în termen de 3 luni să efectueze lucrări de întreținere necesare să mențină în continuare clădirea. Termenul, în trecut, era de 6 luni din momentul somației.

Dacă imobilele au termen de 3 luni să înceapă reabilitarea acestora pentru un aspect mai îngrijit, din momentul somației, terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv vor fi sancționate începând cu al treilea an. Vor fi aplicate aceleași sancțiuni ca în cazul clădirilor, dar numai după întocmirea unor procese verbale de constatare, timp de doi ani consecutiv, unde se va evidenția situația existentă.

Mădălina TOMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.