Proiect în valoare de peste 7,7 milioane euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

0
106
Spitalul Municipal Medgidia

Consiliul Local Medgidia se întrunește în ședință de îndată pentru rectificarea bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro. Este vorba de fonduri europene atrase prin proiectul intitulat „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid -19” finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel:

  • peste 5 milioane de euro pentru ACHIZIȚIE DE APARATURĂ MEDICALĂ: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie;
  • 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție;
  • 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia. Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.