Proiect USR PLUS la Timişoara: Este interzisă hrănirea câinilor, pisicilor și a porumbeilor pe stradă

7
3780
FOTO: Getty Images

Consilierii locali ai USR PLUS din Timişoara propun ca cei care hrănesc animale sau păsări, inclusiv porumbei, pe domeniul public sau privat al oraşului să fie amendați.

Concret, proiectul propune interzicerea hrănirii în spaţiul public a animalelor şi a păsărilor și amenzi de până la 200 de lei.

Rodica Militaru și Răzvan Stana, doi dintre consilierii locali USR-PLUS care au gândit acest proiect, au explicat într-o conferință de presă care a fost rațiunea acestui proiect care a iscat valuri de reacții în spațiul public.

“Dorim să găsim un echilibru pentru ca toţi cetăţenii să se simtă confortabil în oraş. Una este să hrăneşti ocazional un animal pe stradă, inclusiv porumbei, şi altceva este să goleşti sacul cu pâine pe stradă. Când mergi să hrăneşti sistematic cinci animale pe un teren, pe o stradă, acesta este un abuz care poate crea probleme cetăţenilor, există mizerie şi agresivitate (din partea animalelor, n.r.). Nimeni nu va amenda un copilaş care va hrăni cu o mână de grăunţe porumbei, dar altceva este să mergi cu sacul”, a declarat consilierul local Răzvan Stana, medic veterinar, citat de Agerpres.

7 COMENTARII

 1. Daca dati o astfel de lege,bagati la cap ca nu veti mai aveaa voturi in viitor ce aveti cu bietele animalute e vina lor ca sunt pe strazi si nu au stapâni in loc sa va ocupati de ele sa dati lege sa fie recipiente cu apa,mâncare casute interziceti unor oameni cu suflet sa le dea mâncare amendând-ui RUSINE SA VA FIE NESATUILOR

 2. Cum ne putem opune la acesta lege abuziva, noi romanii suntem oameni cu suflet, legea asta nu are nici o baza nici bun-simt!Observ multa lume indignata si totusi …sunt sigura ca putem face ceva, o petitie ceva,semnaturi…

 3. Stimate domn veterinar, ati auzit de sterilizare? Dar de obligativitatea ei?
  Prin aceasta manopera si prin aplicarea legii se preintampina aparitia animalelor nedorite pe strazi.
  Ar fi cazul sa invatati ca problemele se rezolva lucrand la cauza, nu la efect!
  Stimati USRisti din Timisoara, eliminati din randul vostru un astfel de persoanj care nu are habar nici de lege, nici de ceea ce tine de meseria lui si are zero empatie.

 4. Legea pare lipsită de omenie, dar ați locuit lângă un hrănitor de porumbei! Va spun eu: la ora “hrănitului” e un vacarm de nu se poate! Praf, fulgi și boabe zboară peste tot… După aceea incepe etapa fiziologică a “golitului”, adică kilograme de găinaț care se adună într-o săptămână pe pervazuri, trotuar, geamuri și haine! Săptămânal, unu-doi porumbei decedează și se umplu de viermi pe unde apucă…uneori pe balcoane, alteori in streșinile de ploaie, care se blochează cu pene și oase…
  Deci trebuie sa conștientizăm că porumbeii liberi nu sunt peturi și trebuie lăsați să se descurce…fiecare cu habitatul lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.