Proiectul inițiat de PMP Constanța, „Administrația Județeană – mai aproape de cetățean” vine în ajutorul constănțenilor pentru a-i scuti de drumuri inutile și cheltuieli

0
921

Președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a inițiat, spre aprobarea Consiliului Județean Constanța, proiectul de hotărâre privind aprobarea inițiativei “ Administrația Județeană – mai aproape de cetățean”.


Acest proiect este în beneficiul tuturor locuitorilor județului Constanța, scutindu-i astfel de drumurile inutile din localitatea de domiciliu, în Constanța pentru depunerea diverselor documente către diferite instituții.

Astfel ceea ce presupune mai exact proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară de marți, 30 iunie a.c., este aceea că în primăriile județene se vor amplasa cutii poștale în care locuitorii vor avea ocazia să depună documente, hârtii către instituții, apoi acestea vor fi preluate de angajații Consiliului Județean și trimise către beneficiarii semnalați în acele petiții.

”Ceea ce m-a făcut să promovez proiectul acesta, găsisem o nouă conjunctură în care foarte mulți locuitori ai județului Constanta nu mai pot veni la Constanța, din cauza pandemiei, a condițiilor impuse în mijloacele de transport în comun sau condițiile impuse de autoritățile județene din relațiile cu cetățeanul. Nu toți cetățenii din județ au posibilitatea să relaționeze online cu diverse instituții. Și știți foarte bine că abordarea și depunerea hârtiilor efectiv în scris la primărie, este o practică care probabil mult timp de acum înainte nu are cum să dispară din mentalitatea comună a oamenilor. Și atunci mi-a venit această idee, să nu mai vină cetățeanul până la Constanța ca să depună o simplă hârtie, ci să se ducă la primăria din localitate, să lase hârtia respectivă în cutia poștală, pe care am pus-o, ca model, repet este model, nu trebui neapărat să fie aceea, să lase documentele acolo, cei de la Consiliul Județean vor avea un grafic periodic, în care vor trece să descarce conținutul acelor cutii. Le luam la noi și chiar dacă nu ne sunt adresate nouă, le vom redirecționa instituțiilor care sunt beneficiarii acelor petiții și în felul acesta reușim să nu mai punem cetățenii pe drumuri, îi vom feri astfel de riscuri, de îmbolnăviri, sau de cheltuieli inutile pentru că și așa este o perioadă grea financiară pentru toți românii. Eu cred că este un proiect benefic pentru constănțeni”, a declarat pentru Focus Press, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.