Proprietarii din blocul lui Tucan din Mamaia Sat reclamă că acesta a vândut terenul pe care erau amenajate locurile de parcare

0
20244

Lângă blocul JT Tower din Mamaia Sat, se pregătește terenul pentru o nouă construcție. Asta deși aici erau amenajate locurile de parcare pentru proprietarii din imobilul lui Tucan.

La sfârșitul anului 2010, J.T. Grup Oil termina construcția unui bloc de unsprezece etaje, cu 61 de locuințe (chiar și un penthouse), în Năvodari, zona Mamaia Sat. La parterul clădirii de pe strada M10, două dintre aceste spații locative sunt rezervate birourilor dezvoltatorului și pentru un supermarket.

În fața blocului, au fost amenajate locuri de parcare, chiar și o piscină pentru cei care au cumpărat apartamente aici, dotări cu care unii locatari au fost convinși să achiziționeze aici un apartament. Iar pentru unele dintre parcări există precontracte cu privire la intenția de cumpărare a acestora de către unii proprietari.

De săptămâna trecută, însă, parcarea a fost desființață și se pregătește terenul pentru ridicarea unui nou bloc. Așa că locatarii au transmis reclamații la Primăria Năvodari și ne-au sesizat pe adresa redacției.

„Sunt locatar al blocului JT Tower, construit de JT Grup al lui Jean Paul Tucan, pe strada M10 numărul 13 din Năvodari. Ne-am treziți dați afară din parcarea din fața blocului, unde s-a început o nouă construcție. Decât minciuni la sediul firmei, care își are sediul în același bloc. Am făcut sesizări la Primărie, mai mulți vecini.

Tucan a dezmembrat terenul din dosarul de autorizație de construire, după ce a vândut apartamente, fără știrea proprietarilor, iar apoi a vândut parcarea și piscine lui Building Ștefan“, ne-a transmis un locatar din JT Tower.

Inspectori ai Primăriei Năvodari au verificat reclamațiile proprietarilor din blocul lui Tucan și au stabilit că noul proprietar al terenului din fața acestuia are toate documentele necesare, inclusiv autorizația de construire pentru un bloc cu regim de înălțime S+P+5E. Se pare, chiar, că acesta dorește să modifice documentele de urbanism pentru doar patru etaje.

Rămâne de văzut dacă, după vânzarea terenului, firma lui Jean Paul Tucan mai respectă prevederile autorizației de construire, cu privire la locurile de parcare și spațiul verde obligatorii, conform regulamentelor locale și legislației în vigoare.

J.T. Grup Oil S.R.L., înființată în 2001, are ca asociați pe Jean Paul Tucan (90%) și pe Bogdan Florin Aldea (10%). În 2020, societatea a realizat o cifră de afaceri de peste 126,5 milioane de lei și un profit net de 5,2 milioane de lei, cu un număr mediu de 35 de angajați. Firma are ca domeniu principal de activitate „transporturi rutiere de mărfuri“.

Vom reveni!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.