Proprietarul terenului unde s-a aflat Hotelul Continental face demersuri pentru construcţia unei noi clădiri

0
5403

În inima urbei, peste drum de Muzeul de Artă, în trecut se aflau clădiri emblematice: Hotelul Continental și Carlton de pe Bulevardul Ferdinand, colț cu Bulevardul Tomis și strada Răscoalei de la 1907. Perioada communistă, diferiții edili ai Constanței şi interesele lor au lovit din plin aceste imobile impunătoare, care au fost demolate.

Hotelul Continental a fost construit în stil art-deco, cu un regim de înălțime de P+5 etaje. Despre istoria lui aţi putut citi în ediţiile anterioare ale Focus Press. În prezent, terenul gol (ca urmare a demolării acestui hotel) se află în atenţia investitorilor. Proprietarul terenului, SC Financiere les Lumieres SRL, a obţinut deja Certificatul de Urbanism nr.2087 din 18.06.2019, cu precizarea că terenul se încadrează în zona protejată ZR1–Zona peninsulară și zona comercială centrală, clasare conform Listei monumentelor istorice anexă la Ordinul 2.361/2010 al Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural National. În momentul de faţă, proprietarul intenționează să ridice pe acest teren o clădire de birouri (deci nu hotel), ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale.

Astfel, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a fost depusă documentația privind PUZ, ”Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de Bulevardul Tomis, Bulevardul Ferdinand, strada Răscoalei 1907, strada Cuza Vodă”. Documentația PUZ are ca scop modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat pe bulevardul Ferdinand, nr. 20, imobil identificat prin numărul cadastral 234729, intabulat în cartea funciară cu numărul 234729, Municipiul Constanța. Zona propusă spre studiu, prezintă o suprafață totală de aproximativ 0.88 hectare.

Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand, având în vedere faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental – hotel reprezentativ la nivelul orașului, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Fiind amplasat în zona centrală a orașului, vecinătățile terenului, cât şi din proximitate, sunt caracterizate de funcțiuni mixte, de la locuire la funcțiuni publice de interes municipal administrativ, culturale, comerț, servicii profesionale și personale, loisir și turism etc. Se dorește a se păstra regimul de înălțime al Hotelului Continental, P+5 etaje (cu menţiunea anterioară: proprietarul este interesat de construirea de clădire de birouri).

Compania Financiere les Lumieres SRL, înființată la data de 22 noiembrie 2016, este administrată de Coyne David Nicolas Joseph Andre, dar și de FINANCIERE ASSET MANAGEMENT SRL. Asociații Coyne David Nicolas Joseph Andre au în plan și transformarea unei clădiri monument de pe strada Cuza Vodă, nr. 30-30A, ce a fost ridicată în anul 1906, în muzeu digital, având un regim de înălțime S+P+2 etaje, dar prin compania Finance Black Sea SRL.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.