Propus pentru arestare de procurori, pentru înțelăciune cu măști medicinale, pus în libertate de judecători

0
186
Judecatoria Constanta

Un afacerist recidivist, Suciaghi Borda Ovidiu Ioan, a fost propus pentru arestare, fiind acuzat de înșelăciune cu măști medicinale.

La data de 10.03.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului Suciaghi Borda Ovidiu Ioan, în vârstă de 41 ani, recidivist, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Numai că Judecătoria Constanța a respins propunerea de arestare formulată de procurori, ca nefondată. În schimb, judecătorii l-au plasat pe individ sub control judiciar.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

La data de 07.08.2020, beneficiind de ajutorul unei alte persoane interpuse, care i-a pus la dispoziție o societate, prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice,sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul Suciaghi Borda Ovidiu Ioan.

Despre acest individ se știe că, în calitate de investitor imobiliar, a fost acuzat de înşelăciune, după care a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă cu suspendare şi la plata a 1.000 de euro despăgubiri. El a fost trimis în judecată după ce a înșelat zeci de clienți, cărora le-a luat banii pe niște locuințe pe care aceștia nu le-au mai primit niciodată.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.