Protecția solară, un pas important spre sănătate! Dr. Loti Popescu: “La fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele. Fiţi responsabili”

0
161
Turiști la plajă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa desfăşoară, în luna august 2021, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele. Legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956. În România peste 1.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni“, susţine dr. Loti Popescu, coordonatorul judeţean al Biroului de Programe şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Master European în Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate. Protecția solarăeste un pas important spre sănătate. Aşadar, bucuraţi-vă în siguranţă de soare. Nu uitaţi când plecaţi la plajă: pălăria, ochelarii de soare, hidrarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecţie solară.

Scopul Campaniei este conștientizarea populației cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective pentru a preveni  apariția cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţii ultraviolete.

Obiectivul principal al Campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni cauzate de expunerea excesivă la soare.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii. La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.