Proteste din cauza diurnei: ANAF scoate transportatorii în stradă!

0
131

Transportatorii vor merge înainte cu ideea de a organiza un protest în septembrie pe tema reîncadrării diurnei de către ANAF . Pentru cei care nu știu, Fiscul a decis să ia în calcul ultimii 5 ani și să emită decizii de impunere, ceea ce e ciudat. Chiar Camera Consultanților Fiscali a spus joi că asta reprezintă un abuz, iar autoritățile sunt confuze și lipsite de transparență . Practic, întregul sector românesc al transporturilor ar urma să fie închis, dacă se continuă cu acest lucru. HotNews.ro a relatat pe larg situația în ultima perioadă.

Reamintim că la Primăria Capitalei a fost înregistrată o cerere prin care protestul transportatorilor ar putea avea loc pe data de 16 septembrie în fața Guvernului.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că transportatorii rutieri au ajuns într-o situație disperată și vor continua protestele pe tema impozitării diurnei.

Deși ministrul finanțelor (Dan Vîlceanu ) a precizat în cadrul conferinței de presă din data de 24.08.2021 că proiectul de LEGE pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr.16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale va fi publicat odată cu reluarea activității parlamentare de la 01.09.2021, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce duce la continuarea stării de incertitudine la nivelul industriei de transport rutier“, se arată într-un comunicat al organizației.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.