Proteste în Portul Constanța Sud, timp de 3 zile

0
432

În perioada 15.09.2020 – 17.09.2020, între orele 10.00 – 12.00, Sindicatul Uniport Constanța South, sindicat afiliat la C.N.S. Cartel Alfa, organizează o acțiune de protest pe platoul din fața Clădirii Administrative Moll II-S Port Constanța Sud – Constanța South Container Terminal. La mitinguri vor participa maximum 50 de persoane, membrii sindicatelor afiliate la C.N.S. Cartel Alfa.

Acțiunea de protest este generată de concedierea de către compania Constanța South Container Terminal (parte a concernului DP World) a trei operatori de macarale, printre care și Pavel Nicolae, președintele Sindicatului Uniport Constanța South.

„Într-o așa-numită «restructurare», compania a demis trei operatori de macarale, restul de unsprezece funcții restructurate fiind vacante, deși C.S.C.T. a înregistrat în anul 2018 un profit net de peste 9 milioane de dolari și în anul 2019 peste 10,6 milioane de dolari. Concedierea celor trei salariați intervine în contextul în care salariații companiei sunt solicitați, în mod constant, din timpul liber să efectueze ore suplimentare

Procesul de hărțuire sindicală a președintelui de sindicat a culminat cu demiterea acestuia, după ce anterior, în anul 2019, compania i-a suspendat contractul de muncă, decizie anulată de Curtea de Apel Constanța“, a declarat Ion Caraignat, președintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța a Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa“.

Protestul are ca scop anularea măsurii concedierii celor trei operatori de macare și activarea poliței de asigurări sociale de boală profesională.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.