PSD Constanţa, încotro?

0
1313

Încă o zi, nici o veste legată de venirea lui Marcel Ciolacu la Constanţa, să pună la aceeaşi masă taberele din organizaţia judeţeană PSD. Vineri, liderii PSD ar urma să se întrunească la Parlament, pentru a bate în cuie listele de candidaţi.

La Constanţa, viitorul PSD se anunţă sumbru: organizaţia se aşteaptă ca la parlamentarele din acest an să obţină doar 3 mandate – 1 la Senat şi 2 la Camera Deputaţior, indiferent că mişcă sau nu în campanie.

Cu acest gând, social-democraţii se sfâşie între ei: sunt cel puţin 11 doritori pe doar 3 locuri eligibile! Conform unor pesedişti, unul dintre doritori este un misterios bucureştean pe care centrul ar putea să îl paraşuteze la Constanţa, alături de fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa (constănţean, dar de ani de zile afiliat la PSD Bucureşti).

Debandada şi circul de la PSD Constanţa pe seama celor 3 locuri considerate eligibile porneşte şi de la faptul că nimeni nu pare să dorească întinerirea sau împrospătarea listei de candidaţi: Felix Stroe este vehiculat ca numărul 1 pe lista de candidaţi pentru Senat, iar veşnica Ileana Cristina Dumitrache – locul 1 la Camera Deputaţilor.

Legat de Cristina Dumitrache, deranjul în partid este extrem de mare, în condiţiile în care se reproşează tot mai des că şi tatăl ei ar vrea să candideze, Ion Dumitrache, despre care aceeaşi pesedişti spun: „Ne-am săturat ca asociaţii Stroe- Dumitrache să conducă partidul şi să facă acum listele. Avem 3 alegeri pierdute la rând”.

Despre Cristina Dumitrache, care ar urma să îl „tragă” pe listă şi pe Radu Babuş, pentru un nou mandat de parlamentar – se zvoneşte că locul 2, eligibil – colegii mai spun că este inadmisibil să mai candideze.

De ce nu ar fi bună Dumitrache să mai candideze? Să facem un exerciţiu de memorie! Ei bine, deputata s-a făcut remarcată prin absenţa în teritoriu – ca mulţi alţii, apare doar o data la 4 ani, în campanie – şi prin faptul că a luat cuvântul în plenul Parlamentului preţ de 50 şi ceva de secunde.

Luaţi la rând, primarii PSD din judeţ (care au cerut să nu le fie devoalate numele, pentru a nu avea problem la partid) spun că nu sunt mulţumiţi de actualii parlamentari PSD (cu câteva excepţii), iar printer cei indicaţi ca fiind rupţi de teritoriu şi surzi la problemele lor se numără… Cristina Dumitrache şi Radu Babuş! O părere mai “dulce” o au primarii despre George Vişan, despre care spun că au auzit că a muncit la Parlament, dar nu a comunicat suficient de mult cu ei. Despre Nicolae Moga părerile sunt împărţie de la: „m-a ajutat” la… „e un fanfaron, nu are două vorbe la un loc”.

Ne oprim momentan aici cu aprecierile şi aşteptăm în continuare, cu popcornul la îndemână, deznodământul luptei din PSD (adică vom reveni pe subiect).

P.S.: Este evident că la PSD azi nimeni nu se luptă să câștige alegerile parlamentare, ci doar să prindă unul din cele 3 locuri sigure care intră în Parlament și asta fără să facă deloc campanie. La cum decurg acum lucrurile la PSD, cu non combat, să zică “Bogdaproste”  pentru cele 3 scaune de parlamentari. În rest… galben judeţul, galben…

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.