PSD Constanţa… mai trăieşti?

0
631

La un pahar de vin se mai dezleagă limbile şi se mai povestesc poveşti. Bunăoară, cum că Felix Stroe va pierde cât de curând şefia PSD Constanţa. Părerea mea: nimeni şi nimic nu e veşnic, nici măcar recunoştinţa sau amorul. Doar Divinitatea. Dar, să revin la poveştile despre PSD Constanţa: semnalul privind debarcarea lui Stroe a fost dat. În primul rând, a anunţat conducerea PSD de la centru că organizaţiile care nu au câştigat alegeri vor fi „reinventate”, apoi – în presa centrală a apărut un articol „bombă” despre Stroe şi Dumitrache şi şantierul unde erau parteneri de afaceri. „Asta a fost comandă de la centru, să priceapă cei doi că zilele le sunt numărate la conducerea PSD Constanţa” – mi se zice. Sigur, la un pahar de vin. Aşa o fi, că… in vino veritas, nu?

Acum, că l-or debarca pe Stroe (sau nu), eu stau şi mă amuz de o chestie: vă daţi seama ce bucurie pe „nebuni”? Vă daţi seama cum tropăie ei pe la Bucureşti, la gândul cel mare că-i unge Marcel Ciolacu şefi peste PSD Constanţa? Vă daţi seama că dacă se întâmplă asta PSD Constanţa va pierde alegerile şi în 2024? Nu că ar avea şanse, în clipa de faţă, să le câştige, de vreme ce partidul n-a conturat măcar profilul clar de candidaţi pentru Primărie ori Consiliul Judeţean. Cică ar mai fi timp… Terminaţi, „băbăieţi” cu prostiile, că nu-i!

Dar, de ce să câştige PSD alegerile? Eu zic că e bine aşa cum e. E perfect. A fost Ziua Dobrogei. M-am uitat la toate postările, urările, am zis să mă abţin. Azi, că e 15, o zic: urez Dobrogei conducători drepţi şi aplecaţi spre comunităţi, dornici să facă bine. Avem de aşteptat.

Dar, să revin la PSD! Şi mai amuzant ar fi… ce credeţi? Ca ăi mari de la Bucureşti să desemneze un conducător detaşat din alt judeţ.  Adică, o conducere de tranziţie, până când partidul se convinge că tinereii (sau alţii, nu mă aventurez momentan să fac referire şi la alte speculaţii) demonstrează că s-au copt şi merită funcţii. Părerea mea, în  momentul ăsta: nu, nu-s copţi.

Şi, tot părerea mea (acum, nu ştiu dacă şi de mâine-poimâine): Vergil  Chiţac mai ia un mandat. Şi nu o spun pentru că îmi place primarul, ba chiar cred cu tărie că s-a înconjurat de „eminenţe cenuşii” de slabă factură. O spun pentru că acum nu se întrevede nici o alternativă.

P.S.: Tot nu pricep de ce unii de pe la PSD fug ca dracu’ de tămâie când aud de interviuri, declaraţii. Sunteţi bine, mai trăiţi?

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.