PSD Constanța speră la 2 senatori și 3-4 deputați

1
1065
Felix Stroe, liderul PSD Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Felix Stroe speră ca după numărarea voturilor, PSD-ul să aibă în Parlament minim doi senatori și 3-4 deputați.

Liderul PSD Constanța, Felix Stroe speră ca noul Parlament să le ofere mai mult românilor, inclusiv locuri de muncă pentru a nu mai pleca în străinătate.

„Suntem un partid care reprezentăm o largă majoritate a populației și ne-am zbătut ca prezența la vot, rezultatul, să fie cât mai bune pentru Partidul Social Democrat. (…) O prezență foarte scăzută dacă am compara cu prezența la alegerile generale din 2016.

Spunea domnul Președinte, în nenumărate rânduri că datorită faptului, că la votul din 2016, la constituirea Parlamentului, a fost o prezență de 39,4%, această prezență nu a fost în măsură să confere o largă legitimitate Parlamentului care a funcționat în ultimii patru ani. Și a spus dânsul, că de aceea trebuie ținute aceste alegeri neapărat pe 6 decembrie, că nu mai pot fi amânate până pe 15, 30 martie, deoarece Parlamentul respectiv, constituit în urma la vot a numai 39,4% dintre românii cu drept de vot, nu este un parlament legitim. Și atuncea mă întreb, dacă nu a fost legitim cu 39,4%, noul Parlament care se va constitui cu o prezență de 31,9%, cum va fi apreciat? Va fi un Parlament legitim? Sau va fi un Parlament nelegitim? E o întrebare foarte grea la care doar domnul Președinte ne poate scoate. Eu îi felicit pe cetățenii care au venit la vot, îmi pare rău că prezența nu a fost mai mare“ a declarat Felix Stroe.

„Acest Parlament, după părerea mea legitim, dacă este constituit după prevederile constituționale, trebuie să fie cât mai aproape de popor, să legifereze interesul poporului, astfel încât, cetățenii care au avut astăzi puterea, nu le-a fost frică și au venit la vot, că și ceilalți care au stat speriați acasă de această pandemie, cetățenii să trăiască mai bine. Cetățenii să se bucure de siguranță, de siguranța sistemului de sănătate, să aibe certitudinea că intră în spital și nu mai ard de vii, asta înseamnă siguranța sistemului sanitar. Siguranța sistemului de educație – să deschidem școlile, copii să meargă la școală, să facem o educație care să formeze niște cetățeni prin care România să devină și să se întărească ca și competitivitate în Europa. Să trăiască românii în siguranță cu toții. Inclusiv fermierii, producătorii agricoli, să nu mai fie goniți din piețe, să aibe unde să își desfacă produsele, și fermierul român să fie o prioritate națională. Acest Parlament trebuie să legifereze siguranța locurilor de muncă. Tinerii noștrii să nu mai fie nevoiți să meargă în stăinătate, să culeagă căpșuni, să culeagă sparanghel.. tinerii noștri să trăiască aici în România și să dezvoltăm România și bunăstarea să vină din România pentru ei. Vorbim de siguranța celor care au muncit o viață și care sunt la vârsta pensiei. Să se bucure de o pensie care să le permită să trăiască decent. Vorbim de siguranța părinților care au copii. Acești copii să primească o alocație care să îi ajute pe părinți. În general vorbim de siguranța românilor. Să nu mai avem fetele, româncele noastre răpite pe stradă, să fie arse în butoaie, sau în valize aruncate pe drum“, a mai precizat liderul PSD Constanța.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.