PUD pentru o clădire multifuncțională de trei etaje pe Bulevardul Mamaia, lângă Universitatea „Ovidius“ din Constanța

0
313
Bulevardul Mamaia. Foto cu rol ilustrativ

Primăria Municipiului Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei clădiri multifuncționale de trei etaje, pe Bulevardul Mamaia, în apropierea Universității „Ovidius“. Investitorul este societatea Dacia Dental Clinic SRL, care își dorește edificarea unei clădiri cu sediu de firmă, servicii publice și comerț cu amănuntul.

Obiectul PUD-ului este să stabilească condiţiile de amplasare/configurare a obiectivului pe parcelă, cuprinzând elemente urbanistice ce stau la baza întocmirii documentațiilor pentru obținerea autorizației de construire. Destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate este: clădiri construite în front discontinuu la stradă.

Ca și utilizări admise se permite construirea de locuințe individuale, agenții de turism, sedii de companii sau firme, instituții, servicii și echipamente publice, comerț cu amănuntul, locuințe colective. Ca și utilizări interzise, nu se permit activități productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (zona existentă este predominant pentru locuințe), benzinării, spălătorii auto, depozitare en-gros și depozite fier vechi, depozite materiale refolosibile etc.

Precizăm că investitorul a început demersurile pentru ridicarea imobilului încă din anul 2021, când a solicitat și a primit de la Primăria Municipiului Constanța certificatul de urbanism, însă răspunsul nu a fost unul favorabil.

Dacia Dental Clinic SRL a fost înființată în anul 2004 și are sediul în municipiul Constanța, pe Bulevardul Tomis nr. 308. Firma are doi asociați, medicii stomatologi Cristina Pantazi cu 90%, care e și administrator, și Bogdan Pantazi cu 10%. Obiectul de activitate îl reprezintă activități de asistență stomatologică. În 2022, societatea a avut o cifră de afaceri de 3.002.376 de lei și un profit net de 846.655 de lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.