Pugilista Amalia Niţă, medaliată cu aur la Europenele de juniori

0
69
foto: arhivă

Medgidia a vibrat în corzi, la box, în cadrul celei de-a treia ediție a Memorialului “Anton Aurel”. Pugiliștii nostri au cucerit numai medalii și au impresionat la capitolul perseverență. Antrenorii Calu Mustafa, Prică Avram și Nicu Aliman le-au ghidat pașii sportivilor noștri din colțurile ringului cu multă atenție si tact, determinându-i pe copii să iasă triumfători.

Pugilista română Amalia Niţă a cucerit medalia de aur în limitele cat. 63 kg, duminică, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Tbilisi, după ce a învins-o în finală pe poloneza Karolina Kuhn, la puncte (5-0).

Alţi doi români au obţinut medaliile de argint. Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) a pierdut la puncte finala cu rusul Rasul Gadjiev (0-5), în timp ce Andra Sebe (cat. 60 kg) a fost întrecută şi ea de o reprezentantă a Rusiei, Daria Novinskaia (0-5).

Trei români au câştigat medalii de bronz, Daniel Gîrleanu la cat. 54 kg, Ana Maria Romanţov la cat. 52 kg şi Alexandra Bercea la cat. +80 kg.

Medalia de aur a fost răsplătită la această competiţie cu 4.000 de dolari, argintul cu 2.000 de dolari, iar bronzul cu 1.000 de dolari. Obiectivul României la acest turneu final era obţinerea a 4-5 medalii şi 2-3 locuri cinci. România a aliniat 23 de sportivi (11 la masculin şi 12 la feminin).

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.