Pușcașii marini gata de debarcare pe litoral. Începe exercițiul militar „Summer Storm 21“

0
161
Infantieriștii marini, pregătiți de exercițiu. FOTO MAPN

Compania 1 Infanterie Marină din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină este pregătită pentru dislocarea în cadrul exercițiului de antrenament în teren „SUMMER STORM 21” în perioada 7 – 11 iunie, ce are ca scop creșterea capacității a companiei în executarea acțiunilor tactice amfibii și terestre împotriva amenințărilor în zona litorală și lagunară.

Timp de cinci zile, pușcașii marini vor desfășura o gamă variată de activități. Este vorba de planificarea și pregătirea unui raid amfibiu, îmbarcarea personalului și deplasarea de la navă la litoral, debarcarea tactică pe plajă pentru securizarea sectorului debarcare, dar și acțiuni pe elicoptere, acțiuni tactice în mediu urban.

Dincolo de obiectivele instrucției tactice colective, prin exercițiul de antrenament în teren „SUMMER STORM 21” se urmărește consolidarea nivelului de coeziune al subunităților, lucrul în echipă în condiții austere specifice zonei costiere, creșterea nivelului abilităților de leadership la nivelul subunităților dar și un nivel foarte bun al coordonării sarcinilor tactice.

Inițial, pușcașii marini vor desfășura exerciții tactice secvențiale de nivel grupă – pluton, perfecționându-și astfel tehnicile, tacticile și procedurile de operare specifice acțiunilor tactice în zona litoralului, pe care le vor exersa în cadrul unui exercițiu integrator către final, într-un scenariu specific prestabilit.

Încă din anul 2010, Regimentul 307 Infanterie Marină ”HERACLEEA” constituie participant în cadrul proiectului de cooperare în domeniul securității regionale la Marea NEAGRĂ, iar cea mai mare parte a activităților cuprinde activități de instrucție specifică individuală / colectivă, trageri cu armamentul de infanterie și exerciții amfibii sau fluviale.

De cele mai multe ori conceptul exercițiilor de tip „SEASON STORM” își are originea din exercițiile precedente, inițiate prin exercițiul ”SUMMER STORM 11”, creat în scopul modelării, realizării și consolidării capabilităților amfibii românești din punct de vedere al abordării multi-nivel: evenimente de instruire comune, asistență și îndrumare, exerciții secvențiale, cursuri de specialitate și exerciții amfibii de tip întrunit.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.