Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană Constanța

0
95

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța organizează luni, 19 iulie 2021, ora 18.30, în Aulă, o masă rotundă cu prilejul lansării romanului „Acul de aur și ochii Glorianei“ al scriitorului Radu Paraschivescu. Amfitrionul și partenerul de dialog al acestuia va fi directorul Bibliotecii, criticul și istoricul literar Angelo Mitchievici.

Radu Paraschivescu este unul dintre cei mai cunoscuți autori români, cărțile sale vizează cu preponderență configurarea unui profil al identității românești, mai ales cu neizbutirile ei, cu stuporile ei, cu stângăciile ei, cu surprinderea unei dinamici efervescente a actualității pe toate palierele, într-o notă comic-absurdistă de o manieră adesea caragialească. Limba română revine în preocupările autorului nu ca teritoriu al unor dispute lingvistice, ci ca expresie a conținuturilor noastre afective și cognitive revărsate în spațiul public, a deformării și raznei.

O altă fațetă a personalității creatoare a lui Radu Paraschivescu îl recomandă ca prozator, cu volume precum „Fluturele negru“ (2010), „Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri“ (2017), „Omul care mută norii“ (2019), „Recviem vesel pentru tata“ (2020).

Noul volum, „Acul de aur și ochii Glorianei“posedă întreaga savoare și vivacitate a romanului de aventuri cu o nuanță picarescă, evidenţiază efortul documentar și pasiunea apocrifului, investite într-un roman istoric, și rafinamentul unei aventuri a cunoașterii, așa cum o relevă privirea și pe care o pune în valoare Renașterea. 

Masa rotundă se va încheia cu o sesiune de autografe, iar Radu Paraschivescu va intra în dialog cu cititorii săi.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor de protecție anti-COVID aflate în vigoare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.