Raed Arafat, despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: “Pacienții evacuați nu vor fi transferați în alte județe”

0
246
Conferință de presă despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a deplasat în municipiul Constanța unde a vorbit despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Condoleanțe familiilor îndurerate. Resursele puse la dispoziție de 5 ofițeri, 125 de subofițeri, 10 ambulanțe. Au venit cu mine un expert pe probleme de prevenire, doamna doctor Rodica Tudoran, domnul prefect al județului Constanța, Silviu Coșa. Au ars 55 metri pătrați din Secția ATI.

S-a procedat la deschiderea unui dosar penal. Din nefericire 7 persoane au decedat, la acest moment nu mai este vorba despre pacienți cu arsuri grave. Incendiul a foat lichidat la aproximativ o oră. În spital au fost 125 de pacienți. Cinci non Covid. 120 covid și 10 la ATI. Motivul deplasării aici de Urgență a fost să le venim în sprijin autorităților
La acest moment nu este necesară deplasarea pacienților în alte județe
. Pacienții vor rămâne aici, nu au arsuri grave. Motivul pentru care nu vom evacua pacienții, la nivelul spitalelor din județul Constanța sunt paturi pentru acești pacienți COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța s-a efectuat un controal în Februarie an curent. S-au constatat, nereguli la instalații electrice, improvizări și nefunctionalitatea instalației de functionare a incendiului. Instalația de detectare a incendiului nu a existat.”, a declarat, printre altele, Raed Arafat, șeful CNSU.

“S-au evacuat pacientii la Spitalul Județean Constanța, Spitalul de Pneumo și Miliatr. Am primit la Județean 42 de pacienți. Din păcate, în afara celor 42, unul a decedat”, a declarat medicul Rodica Tudoran, șefa Unității Primire Urgențe Constanța.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.