Rafila, despre începerea anului școlar: „Cred că cea mai bună idee ar fi o simulare. Nu știu cum vor funcționa separatoarele de plexiglas în cazul copiilor”/ „Cei mici pot purta masca și acasă”

1
214
Sursa foto: digi24.ro

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și Președintele Societății Române de Microbiologie, este de părere că ar trebui o simulare a începerii noului an școlar, în plină pandemie de coronavirus, pentru că, a mărturisit acesta, nu știe cum vor funcționa separatoarele de plexiglas în cazul copiilor mici.

În cadrul unei emisiuni televizate, medicul Rafila a declarat că cel mai bine ar fi să se facă o simulare, în sensul, să fie observat comportamentul copiilor legat de măsurile de prevenție împotriva infectării cu virisul Sars Cov 2:

„Cred că cea mai bună idee, pentru o decizie care să fie într-adevăr utilă în prevenirea infecției și pentru a evita alte complicații, ar fi o simulare: cum funcționează o astfel de clasă, să vedem cum se comportă copiii. Putem încerca o zi, două, se pot găsi copii care să fie aduși de părinți, eventual pe bază de voluntariat, și să vedem cum funcționează o astfel de clasă, cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore, care sunt elementele care ar putea să apară, pentru că sunt lucruri la care pur și simplu nu ne gândim în acest moment, dar dacă facem o simulare, putem să vedem care sunt punctele slabe, putem să intervenim, să renunțăm, poate, la anumite lucruri pe care le hotărâm acum, pentru că e de preferat să facem lucrurile bine înainte de începerea anului școlar”, a spus profesorul Alexandru Rafila la Digi24.

Acesta a mai afirmat că în aceste săptămâni cât au mai rămas până la începerea școlii, această simulare ar putea să fie făcută deja, ”ca să se poată lua o decizie care să apere și sănătatea publică, pe de o parte, dar să facă posibilă și desfășurarea corespunzătoare a procesului didactic”.

Alexandru Rafila: După începerea anului școlar, măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă

Una peste alta, Rafila este de părere că micuții ar putea purta mască și în casă, în momentul în care interacționează cu bătrânii, aceasta, după începerea anului școlar.

Orban: Mi se pare o prostie portul măștii acasă

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a calificat drept „o prostie” propunerea ca odată cu începerea școlii, masca de protecție să fie purtată și acasă, în familiile în care există un copil și un bătrân.

”Nu putem să impunem o astfel de regulă, ceea ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă. Am mai auzit prostia asta, s-a și făcut o campanie de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligația purtării măștii în familie. Asta este o prosite. Niciodată un guvern nu poate să impună așa ceva”, a spus, luni, 24 august a.c., Ludovic Orban.

L.M.

1 COMENTARIU

  1. Orban nu înțelege ca elevii care merg la școală întorși în familie pot fi purtători. Un singur lucru îl interesează pe acest nepriceput, iresponsabil și găunos premier, alegerile și capusarea de bani pentru clientela politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.