Raim din Mangalia, trimis în judecată, după cele 44 de percheziții

0
5742
Poliţiştii, în acţiune la Mangalia, la un scandal provocat de "gaşca" lui Iuzeir Raim

Dosarul în care Raim Iuzeir este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte 26 de persoane, a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Constanța au finalizat cercetarea în dosarul celor 44 de percheziții din municipiul Mangalia, din vara anului trecut, și au dispus trimiterea în judecată a 27 de persoane. Printre acestea se află și Raim Iuzeir, dar și fiul și nepotul său. De la sfârșitul lunii mai a.c., cei trei pot lua legătura, se pot întâlni și pot comunica, Tribunalul Constanța ridicând interdicția în acest sens.

Judecătorul de cameră preliminară va analiza cercetarea procurorilor și dacă sunt îndeplinite toate condițiile pentru trimiterea în judecată în data de 21 septembrie a.c.

Reamintim că, în luna iunie 2021, polițiștii de la forțele speciale au descins în 44 de locații din Mangalia și localitățile limitrofe, într-un dosar amplu în care se vorbește despre un grup infracțional organizat.

Membrii grupului ar fi fost implicați în activități de proxenetism, în România, Germania, Austria și Anglia, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la amenințări cu acte de violență asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.

Din cercetări a reieșit că cele peste 20 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta ar fi fost coordonat de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Mangalia, și ar fi acționat, din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

În urma activității infracționale, membrii grupului au obținut peste 3,5 milioane de euro. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate douăsprezece autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, cinci laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.