Raluca Turcan, anunț pentru toți pacienții și spitalele din România: cheltuieli decontate pentru medicamente și echipamente

0
139
sursa foto: Raluca Turcan/ Facebook

Raluca Turcan a anunţat, printr-o postare pe pagina sa de socializare că Ministerul Fondurilor Europene decontează cheltuielile pe echipamente, medicamente şi suport logistic pentru 121 de spitale din toată ţara.

„Echipamente, medicamente şi suport logistic pentru 121 de instituţii spitaliceşti din toată ţara decontate de către Ministerul Fondurilor Europene. Peste 485 de milioane de euro vor fi plătiţi către spitalele şi direcţiile de sănătate publică, autorităţile locale şi centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare. Sunt bani care pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Am promis că vom folosi fiecare euro din banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană şi ne-am ţinut de cuvânt. Mai mult decât atât, pentru acest tip de decontări era prevăzută iniţial o sumă de 350 de milioane de euro. Depunem toate eforturile pentru a dubla această sumă şi a supracontracta din fondurile europene până la 700 de milioane de euro, bani necesari pentru sistemul sanitar românesc”, a scris Raluca Turcan duminică, 23 august a.c., pe Facebook.

„Am început să luptăm cu această pandemie în condiţiile în care România avea ZERO stocuri de medicamente şi echipamente de protecţie, o reţea de laboratoare aproape inexistentă. Astăzi, prin aceşti bani putem reface stocurile, putem preveni şi achita achiziţiile de laboratoare mobile sau chiar a spitalelor modulare folosite de Ministerul Apărării în perioada stării de urgenţă sau alertă. Sunt proiecte care ajung şi la 10 milioane de euro fiecare, sau cele depuse de IGSU pot ajunge chiar la valoarea de 49 de milioane de euro”, a încheiat Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.