RAR Constanța se va muta în Zona Industrială

0
1600
FOTO: Facebook

Registrul Auto Constanța se va muta pe strada Industrială numărul 10, pe un fost teren al CT Bus.

Consilierii locali constănțeni au adoptat vineri, 29 octombrie a.c., în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros asupra unui teren de 7.000mp, în favoarea RA Registrul Auto Român.

Terenul este situat pe strada Industrială numărul 10, în fosta bază de întreținere și exploatare a autobuzelor CT Bus. RAR are nevoie de acesta pentru construirea unui nou sediu în Constanța, dorind să se mute din Inel II.

Inițial, Primăria a dorit să îi atribuie terenul gratuit, dar proiectul de hotărâre a fost anulat după solicitarea prefectului Constanței, deoarece regia nu este instituție de utilitate publică, deci trebuie să plătească.

La începutul lunii septembrie a.c., RAR a solicitat terenul de 7.000mp de pe strada Industrială, unde să își desfășoare activitatea, intenționând să construiască un imobil cu o suprafață construită la sol de 1.163mp și una desfășurată de 1.544mp, și un regim de înălțime P+1E. La parter vor fi amenajate trei linii de inspecție / verificare tehnică. Investiția are o valoare totală estimată la 22 de milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat constituirea dreptului de superficie pentru 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioada existenței construcției.

Pentru aceasta, RAR va plăti Primăriei Constanța 7.000 de euro lunar, conform raportului de evaluare întocmit de SC Management Consulting Solutions SRL.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.