Răsăuțeanu neagă că i s-ar fi promis să fie candidatul PSD la Primărie, pentru a-l susține pe Dumitrache

0
538

Consilierul local Costin Răsăuțeanu neagă că ar fi primit promisiunea de a fi candidatul P.S.D. Constanța pentru funcția de primar al Constanței în 2024, pentru a îl susține acum pe Ion Dumitrache la conducerea Organizației Municipale a partidului.

Mai multe voci din P.S.D. Constanța susțin că liderului grupului de consilieri locali P.S.D., Costin Răsăuțeanu, i s-ar fi promis că va fi candidatul partidului pentru alegerile locale din 2024, dacă la alegerile ce vor avea loc (cândva!) pentru funcția de președinte al Organizației Municipale a P.S.D. Constanța îl va susține pe Ion Dumitrache.

Răsăuțeanu neagă, însă, aceste zvonuri. „Nu este adevărat. Sunt, desigur, discuții despre anumiți candidați, dar nu s-a stabilit nimic și nu s-a promis nimic. Cine va fi candidatul P.S.D. Constanța pentru funcția de primar va fi o decizie pe care o va lua partidul la momentul potrivit. Oricum, trebuie să vreau și eu și să fie ales cel mai potrivit candidat. Vom vedea cum vor sta lucrurile atunci când se va decide, eu voi respecta orice decizie a Biroului Permanent Județean“, a declarat Costin Răsăuțeanu pentru Focus Press.

Și președintele Organizației Municipale de Tineret a P.S.D. Constanța a precizat, într-un interviu Focus Press, că deocamdată nu ar fi fost luată nicio decizie.

„Din câte știu nu s-a promis nimănui. Se va face un sondaj de opinie la momentul respectiv și cel mai bun candidat va fi desemnat“, a spus Nicu Lascu.

Însă, fostul președinte interimar al Organizației Municipale a P.S.D. Constanța ne-a declarat că deja unii colegi fac liste pentru alegerile din 2024, locale și parlamentare, că se promit tot felul de lucruri în partid și își roagă colegii să nu se joace cu astfel de lucruri.

„Am auzit și eu că s-a promis acest lucru, am auzit și că deja se fac listele de parlamentari pentru 2024. Suntem într-o zonă de ridicol, până la urmă. Nu am participat la o astfel de discuție.

Tind să cred, însă, că este adevărat acest zvon. Dar este prematur să vorbim de cine va candida din partea P.S.D. Constanța pentru funcția de primar al municipiului în 2024 și eu aș ruga colegii să nu ne jucăm cu astfel de afirmații și promisiuni, pentru că eu cred că este o treabă foarte serioasă, care trebuie analizată cu doi ani înainte de alegeri, undeva la anul, în vară.

Să facem atunci un sondaj de opinie, să propunem alegătorilor din municipiul Constanța 2-3 variante, vedem care este varianta cu cele mai mari șanse și se va merge pe acea variantă. Pentru că nu trebuie să discutăm de cineva anume, pentru că vine sau nu vine cu niște votanți în spate în cadrul unei Conferințe Municipale și să ofere un avantaj unuia dintre candidați, ci discutăm de cea mai bună variantă pentru orașul Constanța și pentru Organizația P.S.D. Constanța.

La momentul actual, eu spun că este prematur să facem astfel de promisiuni“, a subliniat deputatul Lucian Lungoci.

Acesta a recunoscut că se gândește și el la o candidatură pentru Primărie, în 2024: „Da, aș candida, dar la fel, intrând într-o competiție cu mai multe variante de candidați și vedem cine are mai mari șanse“.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.