Razie a polițiștilor, la Constanța: au fost constatate mai multe infracțiuni

0
771
Surs foto - IPJ Constnța

În cursul zilei de ieri, în intervalul orar 18.00-00.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța și localitățile limitrofe au participat peste 130 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 800 de persoane, au fost controlate peste 400 de autovehicule, totodată fiind verificate 83 de localuri.

În urma activităților, au fost aplicate 416 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 180.000 de lei, dintre care 249 la Legea 55/2020, 37 la Legea 61/1991 și 109 la O.U.G. 195/2002.

Exemple:

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe strada Soveja din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 59 de ani, care a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Mihail Kogălniceanu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism, în localitatea Valu lui Traian, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.