Recenzorii vor reîncepe să bată pe la uși în Zona Peninsulară

0
342

În conformitate cu prevederile art. 11/ OUG nr. 19/2020, privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ, se organizează o cercetare statistică postrecensământ, în perioada 8-19 august 2022.

Cercetarea statistică postrecensământ este un sondaj desfăşurat la scurt timp după finalizarea acestuia, în scopul evaluării gradului de acoperire şi a conţinutului său. Astfel, vor fi verificate volumul și calitatea informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe. Pe baza datelor cercetării statistice postrecensământ, se va determina gradul de încredere în rezultatele acestuia.

Eșantionul pentru cercetarea statistică postrecensământ va acoperi toate județele țării și municipiul București, iar la nivelul județelor va include câte o localitate din mediul urban și una din mediul rural.

La nivelul județului Constanţa a fost stabilit un număr de două sectoare de postrecensământ. Fiecare va fi divizat în câte zece subsectoare, cu tot atâţia recenzori atribuiţi.

Un recenzor pentru cercetarea statistică postrecensământ este responsabil de colectarea datelor prin interviu față-în-față, cu înregistrarea datelor în chestionarul electronic (CAPI), utilizând tableta, pentru toate clădirile de locuit, locuințele, gospodăriile și membrii acestor gospodării (persoane cu reședința obișnuită pe teritoriul României), persoanele fără adăpost, spațiile colective de locuit, inclusiv locuințele individuale din aceste spații colective de locuit, membrii gospodăriilor colective din subsectorul de recensământ de care răspunde

Distribuţia celor 20 subsectoare de recensământ pentru această cercetare statistică este următoarea:

  • zece subsectoare în municipiul Constanţa (di sectorul Zona Peninsulară) – străzile Constantin Brâncoveanu, Cristea Georgescu, Dr. Francisc Reiner, Elisabeta, Grigore Tocilescu, Ion Theodorescu Valahu, Maior Gheorghe Șonţu, Remus Opreanu, Revoluţiei din 22 Dec.1989.
  • zece subsectoare în comuna Ghindăreşti.

„Rugăm populaţia care locuieşte în zona cuprinsă în eşantion să ofere datele recenzorilor pentru a desfăşura această cercetare. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro sau la numerele de contact ale Directiei Judetene de Statistică Constanţa“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.