Reguli noi pentru intrarea în Anglia: Călătorii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ

0
233

Toţi călătorii care sosesc în Anglia, dar ;i cei care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte, începând de săptămâna viitoare, un test COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării, a anunțat vineri guvernul britanic, informează AFP, potrivit Agerpres.

Totodat[ pe lângă acel test negativ, persoanele care vin din ţări cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să se auto-izoleze timp de zece zile, a mai precizat executivul de la Londra într-un comunicat.

Măsura are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a adăugat ministrul transporturilor Grant Shapps.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.