Remus Negoi (USR-PLUS): “Propunem ca redevențele obținute prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, în bună parte să se redirecționeze către pilonul doi de pensii”

0
172

Consilierul județean Remus Negoi, candidat USR-PLUS pentru funcția de senator, a vorbit în cadrul unui interviu acordat Focus Press despre programul de guvernare al alianţei, despre reforma în economie, educaţie şi digitalizare. Remus Negoi nu a ocolit nici subiectul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, despre care a comentat că are o activitate neaşteptat de slabă.

„Noi avem un program amplu de guvernare, iar la modul concis ne-am luat 40 de angajamente cu care venit în fața cetățenilor, a electoratului. Ne dorim să aducem normalitatea, nu doar în viața politică, ci și în cea publică. Dacă am vorbit despre reforma politică, acum putem discuta despre reforma în economie, digitalizarea, în ceea ce privește accesul la IMM-ul, astfel încât cei ce vor să își deschidă o firmă să aibă minim de birocrație de întâmpinat. Educația este, bineînțeles prioritară pentru noi și am gândit un program 8.00-17.00 care reprezintă în fapt școala după școală, aducerea copiilor la ora 8.00 la școală, o masă caldă la prânz și activități, diverse teme, odihnă, școală până la ora 17.00. Astfel părinții vor putea merge să angajeze, cresc veniturile la buget în acest fel, e un cerc, în beneficiul tuturor”, a spus Negoi.

„Parlamentul când legiferează o face pentru a avea impact în toată țara, dar există legi și pentru anumite regiuni. Unul dintre proiectele noastre, pe economie, se referă la redevențele care se obțin din exploatarea gazelor din Marea Neagră, care pot avea impact și asupra regiunii Dobrogea, în tot ceea ce privește crearea de locuri de muncă, infrastructura mai bună, dar e vorba de mult mai mult. Noi propunem ca redevențele obținute prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, în bună parte să se redirecționeze către pilonul doi de pensii, deci practic să aibă impact asupra a ceea ce înseamnă pensiile românilor ulterior. Cu această viziune intrăm în Parlament”,  mai afirmă reprezentantul USR-PLUS.

Referindu-se la domeniul turismului, Remus Negoi susține că se poate îmbunătății, vizând infrastructura:

„Ne referim la aeroportul de la Mihail Kogălniceanu și ne dorim să devină un aeroport în adevăratul sens al cuvântului, nu doar o pistă sau o premiză doar pentru cei care vor să își ia salarii de acolo. Ce s-a întâmplat până acum acolo? Cei care administrează acum acolo primeau o subvenție de la stat pe care în ultimii 3-4 ani au tot luat-o de la Ministerul Transporturilor. Bineînțeles dacă ei, prin activitatea pe care ar fi trebuit să o aibă, ridicau nivelul activității aeroportului, cu alte cuvinte, aduceau mai multe companii, creștea numărul de turiști, al traficului, veniturilor aeroportului, nu mai primeau acea subvenție, ci ce și-au spus, că e mult mai comod să stea în fotolii și să aștepte bani de la stat. Din acest motiv vrem să ne implicăm și la Consiliul Județean și la Parlament să revitalizăm acest aeroport.

Declaraţii complete puteţi urmări  în materialul VIDEO!

Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România

Executat de Focus Press

Cod mandatar financiar 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.