Reprezentanții UMC, în discuții cu partenerii din alte state pentru o platformă de instruire în limba engleză

0
237

În perioada 10-11 noiembrie 2020 a avut loc cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului PraC-MARENG – Practical and Communication Based Maritime English. În contextul restricțiilor internaționale menite să prevină răspândirea noului coronavirus, partenerii din Franța, Turcia, Lituania, Slovenia și România s-au reunit și și-au desfășurat activitatea online.

Pornind de la premisa că lipsa competențelor lingvistice și comunicarea defectuasă se află la baza a 40% dintre accidentele înregistrate pe mare, proiectul urmărește să dezvolte o platformă de instruire în domeniul limbii engleze maritime, care să fie accesibilă tuturor navigatorilor. Modulele vor putea fi filtrate după funcția ocupată la bord și după tipul navei, astfel încât să poată fi identificate operațiunile și sarcinile specifice pentru fiecare în parte. Platforma reprezintă un instrument practic și inovativ pentru învățarea limbii engleze maritime, permițând inclusiv verificarea cunoștințelor asimilate și certificarea acestora.

În cadrul celei de-a treia întâlniri transnaționale partenerii și-au prezentat contribuțiile aduse la dezvoltarea acestei platforme de învățare și au pregătit faza de pre-testare a versiunii pilot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.