Restaurantele rămân ÎNCHISE! Se amână etapa a patra de relaxare

0
861

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, luni, 29 iunie a.c., faptul că de la 1 iulie nu vor fi anunțate alte măsuri de relaxare, așa cum fusese anunțat inițial.

“Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele din spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Între altele, restaurantele rămân închise în continuare. O şedinţă Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condusă de premierul Ludovic Orban a fost programată luni seara, 29 iunie a.c..

Hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific au caracter de propunere către Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), instituţie care va aproba măsurile finale luate de autorităţi. Din Grupului de suport tehnico-ştiinţific fac parte experţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc epidemiologic.

Duminică seara, 28 iunie a.c., ministrul Sanătății, Nelu Tătaru, anunța tot la Digi24 că se iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.

El a subliniat faptul că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că “acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.